Tapahtumakalenteri
Keskuspuiston jäsenenä sinulla on monipuolisia mahdollisuuksia kouluttautua ja osallistua rentoihin tapahtumiin niin omassa kamarissa kuin koko JCI-verkostossa!
    Sen lisäksi, että Keskuspuiston jäsenenä pääset osallistumaan oman kamarisi aktiviteetteihin, on sinulla runsaasti mahdollisuuksia osallistua myös muiden kamareiden järjestämiin koulutuksiin ja tapahtumiin.

    Monenlaista hyödyllistä ja hauskaa toimintaa on tarjolla niin alueellisissa verkostoissa kuin kansallisella ja kansainväliselläkin tasolla!

    Perinteiset Keskuspuiston omat tapahtumat:

    • START-koulutus: Koejäsenille ja toiminnasta kiinnostuneille henkilöille tarkoitettu tilaisuus, jossa esitellään kamaritoimintaa sekä projekteja.

    • Pres-cocktails: Vuoden alussa uusi puheenjohtaja kutsuu jäsenet koolle tutustumaan uuteen hallitukseen sekä kuulemaan, mitä suunnitelmia on alkaneelle vuodelle.

    • Puhekoulutus: Puhekoulutuksessa pääset kehittämään puhe- ja esiintymistaitoja. Koulutus antaa valmiuksia osallistua kamarin jokavuotiseen leikkimieliseen puhekilpailuun. Puhekilpailussa pidetään lyhyen valmistautumisajan jälkeen 3 min puhe annetusta aiheesta.

    • Keskuspuiston vuosikokous: Toinen sääntömääräisistä kokouksista, jossa mm. myönnetään vastuuvapaus ed. vuoden hallitukselle, voidaan valita uusia jäseniä sekä järjestetään puhekilpailu.

    • Senaattori-START: Kaikille kamarilaisille ja senaattoreille avoin tapahtuma, jossa verkostoidutaan puolin ja toisin, sekä jaetaan kokemuksia menneistä tapahtumista ja kuullaan mitä uutta on tulossa.

    • Senaatti yllättää: Jokavuotinen Keskuspuiston senaatin järjestämä yllätystapahtuma, jonka agendaa ei etukäteen tiedetä. Ollut huippusuosittu menneinä vuosina.

    • KePu Sail: Perinteeksi muodostunut vuorokauden yli kestävä purjehdus Helsingin edustalle, joka ei vaadi osallistujilta sen suurempia purjehdustaitoja. Tapahtuma on ollut osallistujien suosiossa pitkään!

    • Twinning-viikonloppu: Keskuspuiston Nuorkauppakamarilla on jo pitkät perinteet Twinnig- eli ystävyyskamaritoiminnassa. Keskuspuiston ystävyyskamareita ovat JCI Kennemerland Alankomaista, JCI Brügge Belgiasta ja JCI Béziers Ranskasta. Twinning-toiminta nykyisten kamarilaisten kanssa alkoi jo vuonna 2011. Twinning-aktiviteetit huipentuvat Twinning-viikonloppuun, joka järjestetään vuosittain elokuun lopussa vuorotellen kunkin kamarin isännöimänä.

    • Rapujuhlat: Perinteiset rapujuhlat eli syödään rapuja ja lauletaan juomalauluja Keskuspuiston omasta raspikurkusta.

    • Keskuspuiston vaalikokous: Toinen sääntömääräisistä kokouksista, jossa valitaan Keskuspuiston uusi hallitus sekä mahdollisesti uusia jäseniä.

    • Keskuspuiston vuosijuhla: Jokavuotisen kamarivuoden kruunaa vuosijuhla, jossa jaetaan palkintoja sekä siirretään käädyt istuvalta puheenjohtajalta seuraavalle. Tilaisuus on juhlallinen ja pukukoodina on pitkä iltapuku/smokki.

    Hallituksen jäsenten tapahtumat:

    • Hallitusretriitti: Suunnitellaan tulevaa kamarivuotta uuden hallituksen kesken, tehdään yleensä jonkunlainen persoonallisuus-/työskentelytapa-analyysi sekä tutustutaan toisiimme vähän rennommassa hengessä.

    Pääkaupunkiseudun yhteiset tapahtumat:

    • Debattiklubi: Debattiklubilla pääset turvallisessa ympäristössä harjoittelemaan puhe- ja debatointitaitoja yhdessä muiden kamarilaisten kanssa. Debattiklubi kokoontuu kerran kuukaudessa yleensä jossakin Helsingin keskustan tuntumassa.

    • Wednesday Club: Pääkaupunkiseudun oma afterihenkinen tapahtuma, joka järjestetään kunkin kuun toisena keskiviikkona vaihtuvin vuoroin. Täällä pääset luontevasti tapaamaan tuttuja naapurikamareista.
    Alue A:n sekä kansallisen tason kokoukset:

    Nuorkauppakamarit ovat yhdistyksiä ja ne toimivat yhdistyslain mukaan. Niillä on siis oltava sääntömääräiset kokoukset, joissa jäsenistö pääsee päättämään asioista kuten hyväksymään budjetit, tilinpäätökset sekä toimintasuunnitelmat ja -kertomukset.

    Keskuspuiston Nuorkauppakamari on osa alue A:ta, johon kuuluu Uudeltamaalta ja Varsinais-Suomesta yhteensä noin 22 kamaria. Alue A on jäsenmäärältään Suomen suurin alue.

    Sekä aluekokouksissa, että kansallisissa kokouksissa Suomen nuorkauppakamareiden puheenjohtajat päättävät ja äänestävät asioista kamarinsa edustajina GA:ssa eli yleiskokouksessa, joka kestää perjantaista lauantaihin. GA on avoin kuitenkin myös kaikille koejäsenille, jäsenille, kunniajäsenille ja senaattoreille eli sitä saa mennä seuraamaan. Oheisohjelmana muille on kuitenkin aina mm. mielenkiintoisia key note puhujia, koulutuksia, verkostoitumistilaisuuksia, sekä illan gaala.

    Kansallisessa vaalikokouksessa syksyllä valitaan Suomen nuorkauppakamareiden keskusliiton hallitus seuraavalle vuodelle. Vastaavat kokoukset pidetään ennen kansallisia kokouksia ensin aina myös aluetasolla.


    Kokousviikonloppujen ohjelma:

    Vuosi- ja vaalikokoukset niin alueellisella että kansallisella tasolla ovat tärkeä osa nuorkauppakamaritoimintaa. Kokouksissa on innostavia key note -puhujia, koulutuksia sekä työpajoja, joista lähtee matkaan uusia ideoita kerta toisensa jälkeen! Kokouksiin kuuluu olennaisena osana gaalaillallinen, jossa pääsee pukeutumaan vähän hienommin iltapukuun.

    Perjantain Start ja First timers -tapaaminen: Perjantaisin järjestetään START-koulutus ja First timers on nimensä mukaisesti tapaaminen niille, jotka ovat ensimmäistä kertaa vastaavassa kokousviikonlopussa mukana. Siellä kerrataan mistä on oikein kysymys ja mitä tehdä. Tarjolla skumppaa!

    Perjantain tulojuhla: Perjantain tulojuhlat toimivat kokousviikonlopun aloittajaisina. Tulojuhlissa perjantaina on usein jokin teema, jonka mukaan pyydetään pukeutumaan. Se ei ole kuitenkaan pakollista, mutta paras puku aina palkitaan!

    Lauantain päiväohjelma: Päiväohjelma koostuu erilaisista koulutuksista ja key-note puhujista, jos otat ilmoittautuessa pelkän "rekkaroinnin" se tarkoittaa tätä lauantain päiväosuutta lounaineen ja kahveineen. Päiväohjelmissa pääset verkostoitumaan ja tutustumaan muiden kamareiden jäseniin.

    Lauantain gaala: Gaalassa palkitaan edellisvuoden onnistujat: yksittäiset kamarilaiset, projektit ja kamarit. Gaalaan pukeudutaan pitkään iltapukuun/tummaan pukuun/smokkiin. Pöydät ovat merkittyjä kamareiden mukaan eli istut muiden keskuspuistolaisten kanssa. Gaalan aikana ei periaatteessa saa poistua pöydästä ennen kuin pääruoka on syöty.

    Yleensä ennen gaaloja kamarit pitävät omia "kamariskumppia". Keskuspuisto pitää kamariskumppansa usein yhdessä Espoon ja Aurajoen kamareiden kanssa, jotka ovat Keskuspuiston ystävyyskamareita kotimaassa.

    Gaalan virallisen ohjelman jälkeen tai mahdollisesti ennen gaalan alkamista yritetään ottaa aina yhteiskuva koko kamarin kanssa valokuvausseinän edessä, sillä paikalla on yleensä ammattivalokuvaaja.

    Gaalan jälkeen on jatkot.

    Tietoa alueellisten ja kansallisten kokousten päivämääristä löydät täältä.
    Made on
    Tilda