Vuoden Nuorkauppakamarilainen Keksintö

Keskuspuiston Nuorkauppakamari ja Suomalaisten Keksijöiden Tukisäätiö lanseeraavat uuden kilpailun

Keskuspuiston Nuorkauppakamari järjestää yhteistyössä Suomalaisten Keksijöiden Tukisäätiön (STKS) kanssa Vuoden Nuorkauppakamarilainen Keksintö –kilpailun, jossa paras keksintö voittaa 5 000 €. Säätiö tekee rahalahjoituksen parhaan nuorkauppakamarilaisen keksinnön tekijälle. ”STKS näkee, että Nuorkauppakamareissa on voimaa, yrittäjyyttä ja kekseliäisyyttä. Haluamme tukea nuorkauppakamarilaista yrittäjyyttä”, kertoo säätiön hallituksessa istuva Matti Matikainen.

Kilpailuun voivat osallistua kaikki Suomen Nuorkauppakamareiden jäsenet, koejäsenet, Senaattorit ja kunniajäsenet sekä JCI Finland Foundation –lahjoittajat. Keksintö voi olla fyysinen tai digitaalinen. Kilpailijalla voi olla joko yritys tai vain keksintö, jonka ympärille halutaan rakentaa liiketoimintaa.

STKS näkee, että Nuorkauppakamareissa on voimaa, yrittäjyyttä ja kekseliäisyyttä. Haluamme tukea nuorkauppakamarilaista yrittäjyyttä

SKTS:n tavoitteena on tukea suomalaista yrittäjyyttä ja luoda Suomeen työpaikkoja. Kilpailuun osallistuvat keksinnöt pysyvät salassa ja säätiö käsittelee kaikki saapuneet hakemukset luottamuksellisesti. Kilpailun voittaja voi itse päättää, mitä keksinnöstä kerrotaan muille.

Yrittäjyys on yksi nuorkauppakamarin kantavista voimista. Yritys perustetaan kilpailukykyisen idean tai keksinnön ympärille. Liian moni suomalainen keksintö jää kuitenkin unohduksiin – usein syystä, ettei keksinnön kehittämiseen ole käytettävissä riittävästi taloudellisia resursseja. SKTS:n tarkoituksena on edistää suomalaista yhteiskuntaa auttamalla suomalaisia keksijöitä kehittämään toimintaansa. Keksijätoimintaa säätiö edistää myöntämällä suomalaisille keksijöille taloudellista tukea keksintöprosessin eri vaiheissa. Näitä ovat esimerkiksi:

  • keksinnön viimeistelyvaihe esittelykuntoon
  • patenttihakemuksen laadinta
  • kaupallistamisvaihe

Tukisäätiön keksijöille lahjoittamilla rahalahjoituksilla ei ole takaisinmaksuvelvoitetta.

Täytä apurahahakemus osoitteessa www.keksijoidentukisaatio.fi viimeistään 15.9.2018. Laita otsikoksi ”Vuoden Nuorkauppakamarilainen Keksintö”.

Otsikointi on erityisen tärkeää, jotta säätiö kykenee erittelemään kilpailuun osallistuvat nuorkauppakamarilaiset muista apurahan hakijoista.

Voittaja julistetaan kansallisessa vaalikokouksessa 13.10.2018. SKTS takaa keksinnön salassapidon. Hakija voi itse päättää ennen voittajan julkaisua, mitä keksinnöstä voidaan kertoa julkisesti.

Lisätiedot: Matti Matikainen, matti.matikainen@cgi.com