Vuoden Nuorkauppakamarilainen keksintö

Keskuspuiston Nuorkauppakamari järjestää yhteistyössä Suomalaisten Keksijöiden Tukisäätiön (SKTS) kanssa Vuoden Nuorkauppakamarilainen Keksintö –kilpailun, jossa paras keksintö voittaa 5 000 euroa.

Säätiö tekee rahalahjoituksen parhaan nuorkauppakamarilaisen keksinnön tekijälle.

”STKS lähti kilpailun  yhteistyökumppaniksi alunperin, koska se näkee, että Nuorkauppakamareissa on voimaa, yrittäjyyttä ja kekseliäisyyttä, jota haluamme tukea. Näin on edelleen.”, kertoo säätiön hallituksen varapuheenjohtaja Matti Matikainen.

Kilpailuun voivat osallistua kaikki Suomen Nuorkauppakamareiden jäsenet, koejäsenet, Senaattorit ja kunniajäsenet sekä JCI Finland Foundation –lahjoittajat. Keksintö voi olla fyysinen tai digitaalinen. Kilpailijalla voi olla joko yritys tai vain keksintö, jonka ympärille halutaan rakentaa liiketoimintaa.

“SKTS:n tavoitteena on tukea suomalaista yrittäjyyttä ja luoda Suomeen työpaikkoja. Edellisvuoden kilpailuun saadut erittäin laadukkaat hakemukset innostivat jatkamaan yhteistyökumppanina.”, Matikainen jatkaa.  Kilpailuun osallistuvat keksinnöt pysyvät salassa ja säätiö käsittelee kaikki saapuneet hakemukset luottamuksellisesti. Kilpailun voittaja voi itse päättää, mitä keksinnöstä kerrotaan muille.

Yrittäjyys on yksi nuorkauppakamarin kantavista voimista. Yritys perustetaan kilpailukykyisen idean tai keksinnön ympärille. Liian moni suomalainen keksintö jää kuitenkin unohduksiin – usein syystä, ettei keksinnön kehittämiseen ole käytettävissä riittävästi taloudellisia resursseja. SKTS:n tarkoituksena on edistää suomalaista yhteiskuntaa auttamalla suomalaisia keksijöitä kehittämään toimintaansa. Keksijätoimintaa säätiö edistää myöntämällä suomalaisille keksijöille taloudellista tukea keksintöprosessin eri vaiheissa. Näitä ovat esimerkiksi:

    • keksinnön viimeistelyvaihe esittelykuntoon

    • patenttihakemuksen laadinta

  • kaupallistamisvaihe

Tukisäätiön keksijöille lahjoittamilla rahalahjoituksilla ei ole takaisinmaksuvelvoitetta.

Lue kilpailun osallistumisohjeet täältä.

Lisätiedot: 

SKTS:n hallituksen varapuheenjohtaja Matti Matikainen, matti.matikainen@cgi.com