Vierailu Rikosmuseoon

Aika
19.04.2016
15:00 - 17:00
Kalenteri
Paikka
Jokiniemenkuja 4
Vantaa
Kategoria
Kartta latautuu...
Vierailu Rikosmuseoon

Kepu goes Rikosmuseo! Yleisöltä suljetussa museossa on kaikkea jännää rikosmaailmasta vuosien varrelta. Täällä käyvät esim. poliisikoululaiset.

”Keskusrikospoliisin alainen Rikosmuseo tallentaa, tutkii ja esittelee rikostutkimukseen, suomalaiseen rikospoliisityöhön sekä rikoshistoriaan liittyvää aineistoa.

Rikosmuseo on perustettu Keskusrikospoliisin edeltäjän rikostutkimuskeskuksen yhteyteen vuonna 1937. Museon alkuperäisenä tehtävänä oli kerätä opetustarkoituksessa rikoksiin sekä niiden selvittämiseen liittyvää aineistoa.
Rikosmuseon kokoelmien noin 6 000 esineestä valtaosa on peräisin viime vuosisadalta, mutta joukossa on rikoksentekovälineitä ja rangaistuksiin liittyviä esineitä myös 1800-luvulta. Esineiden lisäksi kokoelmiin kuuluu valokuva- ja asiakirja-aineistoa. Kokoelmien pohjalle rakentuvalla perusnäyttelyllä luodaan kokonaiskuvaa rikosten ja niiden selvittämisen historiasta Suomessa. Lisäksi Rikosmuseo vastaa oman alansa historiaan liittyvästä tutkimuksesta ja tietopalvelusta. ”

Ilmoittautuminen

Ilmoita mahdolliset allergiat, kaverit/avecit tai muut tapahtumaan liittyvät tiedot kommentti-kentässä.

Ilmoittautuminen on suljettu. Ota yhteyttä tapahtuman järjestäjään jos haluat lisätietoja.