Suomi Seuraavat 100 – liekki yrittäjyyteen

Aika
26.01.2017
17:00 - 19:30
Kalenteri
Paikka
Kaisaniemenkatu 13
Helsinki
Kategoria
Kartta latautuu...
Suomi Seuraavat 100 – liekki yrittäjyyteen

 

suomi-seuraavat-100-liekki-yrittajyyteen-fb-tapahtuma

Haaveiletko yrittäjyydestä, tai onko sinulla jo toteuttamista vailla oleva liikeidea? Jos haluat uusia ideoita tai tavata innostavia ihmisiä ja hyödyllisiä kontakteja, tule mukaan Enter Business Helsinki (EBH) Forumeihin.

Ensimmäisessä EBH-Forumissa inspiroidutaan neljän eri yrityksen yrittäjän tarinoista. Puhumassa ovat Kyrö Distilleryn perustajajäsen Miika Lipiäinen, Moodit Oy:n toimitusjohtaja Maaretta Tukiainen, parturiliikeketju M Roomin perustajat Petri Sipiläinen ja Toni Kylätasku, sekä AIM Visual Oy:n Sonja Eid.

Tilaisuus on suunnattu kaikille, jotka suunnittelevat oman yrityksen perustamista tai joita ajatus kiinnostaa. Varsinaista yritysideaa ei tarvitse olla – voit hyvin tulla vain kuuntelemaan puhujia ja tapaamaan samanhenkisiä ihmisiä.

 

Puhujat

Miika Lipiäinen / Kyrö Distilleryn perustaja ja toimitusjohtaja

”Luottamusta kasvuun ja kasvua luottamukseen.”

Miksi meillä on niin vähän talouskasvua Suomessa? Ja toisaalta miksi luotamme niin vähän itseemme, toisiimme ja yhteiskuntaan? Liittyvätkö nämä toisiinsa.

Lipiäinen on Kyrö Distillery Companyn perustaja ja CEO. Valmistui vuonna 2010 Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulusta pääaineenaan laskentatoimi ja työskenteli valmistumisen jälkeen yrityskonsulttina ja muutosjohtajana.

Erään saunaillan jälkimaingeissa vuoden 2012 hujakoilla päätti perustaa yhdessä ystäviensä kanssa Kyrö Distillery Companyn, jonka myydyin tuote tällä hetkellä on Napue Gin, josta valmistetaan maailman paras Gin&Tonic.

Petri Sipiläinen ja Toni Kylätasku / Parturiketjun M Room perustajat

M Room”Sanoista tekoihin – Miten perinteisestä palveluliiketoiminnasta tehdään globaali vientituote?”

Toni Kylätasku on M Room -parturiketjun perustaja, toimitusjohtaja sekä parturien Suomenmestari. Toni on toiminut yrittäjänä 20 vuotta.

Petri Sipiläinen on M Room parturiketjun perustaja, 6-kertainen parturien suomenmestari, Amerikan mantereen mestari sekä lähes 30v yrittäjyyttä takana.

Maaretta Tukiainen / Moodit Oy perustaja ja toimitusjohtaja

”Miten voitan pelkoni ja teen unelmistani totta? Itsensä johtaminen yrittäjyydessä.”

Maaretta oli pitkään media-alalla johtotehtävissä. Kuusi vuotta sitten hän perusti oman yrityksen, Moodit Oy:n. Hänellä on takataskussa lukuisia tutkintoja ja monta ammattia, joita hän työssään hyödyntää.

Maaretta fasilitoi yritysten vaativia muutosprosesseja, mentoroi johtotehtävissä olevia asiantuntijoita sekä kirjoittaa Oikotie.fi:hin Hyvän mielen työ -blogia.

Intohimona on ihmisten ja organisaatioiden luovan potentiaalin vapauttaminen ja ihmismielen voimavarojen syvällinen ymmärtäminen. Hän on kirjoittanut aiheista neljä kirjaa ja kehittänyt kaksi käytännönläheistä työkalua itsetuntemuksen ja inspiraation lisäämiseen.
Viime vuonna YLE TV1 esitti hänen juontamansa asiaohjelmasarjan 8 myyttiä työstä. Hänen mottonsa on ”Small wonders make a big difference!”

Sonja Eid ja Katja Rauhala / AIM Visual Oy:n perustaja ja toimitusjohtaja

aim_visual_11”Voiko nuoresta tulla yrittäjä ilman vuosien kokemusta? Eikö yrittäjyydessä kyse olekin yrittämisestä, joten miksi pelätä epäonnistumisia?”

Sonja Eid ja Katja Rauhala ovat nuoria naisia, jotka päättivät seurata unelmiaan ja rakentaa oman polun yrittäjyyteen. Tämä tapahtui jopa nopeammin kuin he olivat kuvitelleetkaan.

Ensimmäisen yrityksensä he perustivat Nuori Yrittäjyys ry:n NY Vuosi yrittäjänä -kasvuohjelmassa lukuvuonna 2015–2016. Samaan aikaan he suorittivat loppututkintoaan graafisiksi suunnittelijoiksi.

Valmistumisen jälkeen Sonja ja Katja halusivat jatkaa yrittäjyyttä ja perustivat nykyisen yrityksensä AIM Visual Oy:n kesällä 2016.

Sonja ja Katja ovat olleet myös mukana Nuori Yrittäjyys ry:n järjestämässä Päivä Johtajana -tapahtumassa, sekä haastatteluissa, jotka käsittelevät nuorta yrittäjyyttä ja siihen liittyviä ennakkoluuloja ja positiivisia yllätyksiä.

Ilmoittautuminen

Tapahtuma on ilmainen ja siihen voi ilmoittautua Eventbritessa. Tapahtumaan on rajoitettu määrä paikkoja, joten ilmoittautuminen etukäteen on pakollinen.

Liittyy myös tapahtumaan Facebookissa ja tykkää Enter Business Helsinki Facebook-sivuista.