Totta vai taruakin ihmeellisempää – Medialukutaidon tärkeys

Aika
07.09.2020
17:30 - 19:00
Kalenteri
Kategoria
Totta vai taruakin ihmeellisempää – Medialukutaidon tärkeys

Tänä vuonna olemme eläneet poikkeuksellisia aikoja, jolloin median ja uutisten merkitys oikean tiedon tuottajana korostuu. Kriittisyys ja tiedonhakutaidot ovat yhä suuremmassa roolissa, kun etsimme tietoa niin valta- kuin sosiaalisesta mediasta.  

Pääkaupunkiseudun Nuorkauppakamarit haluavat tarjota sinulle mahdollisuuden kuulla, miksi medialukutaitoa tarvitaan ja miten laadukasta journalismia tehdään.  

Totta vai taruakin ihmeellisempää – Medialukutaidon tärkeys -tapahtuma järjestetään maanantaina 7.9. klo 17.30. Myös sinun on mahdollista esittää kysymyksiä puhujillemme! 

MILLOIN
Maanantaina 7.9. klo 17.30-19.00 webinaarina. Linkki tapahtumaan lähetetään osallistujille. 

PUHUJAT

Eero Hyvönen – puheenjohtaja, Julkisen sanan neuvosto
Hyvönen aloitti Julkisen sanan neuvoston puheenjohtajana vuoden alussa. Hän tuli tehtävään Ylen Metropoli-toimituksen ja Suomi-deskin päällikön paikalta. Aikaisemmin Hyvönen on työskennellyt päätoimittajana Helsingin Sanomissa, Nelosen uutisissa, Radio Cityssä ja Ylioppilaslehdessä sekä toimituspäällikkönä City-lehdessä. Journalistin uransa Hyvönen aloitti sanomalehti Uudessa Suomessa vuonna 84. Koulutukseltaan hän on juristi.
Hyvösen puheenvuorossa käsitellään toimittajan velvollisuuksia sekä haastateltavan ja yleisön oikeuksia.

 

Hanna Visala tuottaja, Yle Uutisluokka | juontaja, Yle Uutis- ja ajankohtaistoiminta
Webinaarin toisena puhujana on Ylen uutisjuontaja ja Yle Uutisluokan tuottaja Hanna Visala. Koulutukseltaan hän on filosofian maisteri. Visala on työskennellyt toimittajana Yleisradiossa vuodesta 2003 ja on viime vuosina luotsannut Ylen mediakasvatushanketta Uutisluokkaa.

 

 

MITÄ SAAT?
Kuulet, miten laadukasta journalismia tehdään sekä mitkä ovat toimittajan ja lukijan vastuut.

KENELLE?
Tapahtuma on kaikille avoin ja ilmainen.

KETKÄ JÄRJESTÄVÄT?
Medialukutaidon tapahtuma on osa pääkaupunkiseudun Nuorkauppakamareiden järjestämää yhteiskuntavaikuttamisen yhteisprojektia. 

ILMOITTAUDU MUKAAN!
Ilmoittautuminen kuvauksessa tai alla olevan linkin kautta Microsoft Forms -lomakkeella. Lähetämme lähempänä ajankohtaa osallistujille linkin webinaariin.  

Liput täältä.