Keskuspuistolainen yrittäjä: Matti Ikäläinen – Eeco

Nuorkauppakamaritoiminta kannustaa ja tukee yrittäjyyteen.

Keskuspuiston Nuorkauppakamarissa on useita yrittäjiä ja kamarissa tehdään paljon yhteiskunnallisesti yrittäjyyden edistämiseksi. Tuomme tämän syksyn aikana entistä enemmän esille keskuspuistolaisten yrittäjien osaamista ja annamme heidän kertoa toiminnastaan.

Toisena esittelyvuorossa on Matti Ikäläinen ja hänen yrityksensä Eeco. Eeco tekee helppokäyttöisiä ja myyviä verkkokauppoja ja tilausjärjestelmiä. Perustajat ovat itse tehneet verkkokauppaa usealla eri toimialalla ja halusivat tarjota kertynyttä osaamista myös muille verkkokauppiaille. Yritys on perustettu 2014 ja nyt se työllistää 15 ihmistä. Asiakkaina Eecolta löytyy mm. Transmeri Group, Puhdistamo, Four Reasons, Tomi Kokko ja Jolie.

Kysyimme Matilta, mikä yrittäjyydessä on parasta ja mikä on ollut opettavaisinta, lue ohesta vinkit!

Mitkä kolme asiaa ovat parasta yrittäjyydessä?

  1. Oman kunnianhimon toteuttaminen ja ihmisten työllistäminen. On todella siistiä nähdä kun oma yritys kehittyy ja menee eteenpäin uusien ihmisten kautta. Uskon, että ainoa tapa yrittäjänä menestyä on saada ihmiset viihtymään työssä ja luomaan yritykselle arvoa.
  2. Vapaus. Yrittäjyys on mahdollistanut sen, että voi valita milloin, miten ja missä tekee töitä. Vapauden mukana toki tulee vastuu.
  3. Mahdollisuus vaikuttaa yrityksen tekemiseen. Tämä liittyy osiltaan myös edelliseen eli vapauteen. Jos joku asia ärsyttää niin yleensä sitä voi muuttaa.

Entä mitkä kolme asiaa ovat olleet opettavaisimpia?

  1. Ihmiset. Yritys kasvaa ihmisten kautta. Etenkin tänä vuonna on ollut mahtavaa huomata asioiden nopeampi eteneminen kun meille on tullut vaudikkaammin uutta väkeä sisään.
  2. Omasta itsestä huolehtiminen. Työ, lepo, stressi, liikunta, ruokavalio… Nämä pitäisi saada pidettyä hyvässä balanssissa. Erityisesti nuorempana tämä kombinaatio kallistui työhön päin. Nykyään malttaa jo paremmin keskittyä myös muihin osa-alueisiin.
  3. Cash is king. Vahva kassa mahdollistaa järkevien päätösten tekemisen myös haastavissa tilanteissa. Kassan merkitys tuli ihan konkreettisesti opittua yritysuran alkuaikoina kun tili oli tyhjä ja meinasi stressiä pukata.

Lue lisää Matin yrityksestä, Eecosta täältä.