Sinullako loistava bisnesidea? 5 000 euron palkinto luvassa keksintökilpailun voittajalle!

Onko sinulla hyvä bisnesidea, mutta alkupääoma idean edistämiseen puuttuu?  

Nyt kaikilla Suomen nuorkauppakamarilaisilla on upea mahdollisuus hakea omalle idealleen 5 000 euron palkintoa Suomalaisten Keksijöiden Tukisäätiön ja Keskuspuiston Nuorkauppakamarin järjestämästä Vuoden nuorkauppakamarilainen keksintö -kilpailusta!  

Liian moni suomalainen keksintö jää pöytälaatikkoon siitä syystä, ettei keksinnön kehittämiseen ole käytettävissä taloudellista alkupääomaa.  

”Lähdimme kilpailun yhteistyökumppaniksi kolme vuotta sitten, koska näin, että nuorkauppakamareissa on voimaa, yrittäjyyttä ja kekseliäisyyttä. Näin on edelleen ja tätä intoa haluamme edelleen tukea!”, kertoo SKTS:n hallituksen varapuheenjohtaja ja Keskuspuiston Nuorkauppakamarin vanha jäsen Matti Matikainen

Yrittäjyys on nuorkauppakamarien suuri voima 

Yrittäjyys on yksi nuorkauppakamarin sekä yhteiskuntamme kantavista voimista. Jopa neljännes Suomen nuorkauppakamarilaisista on yrittäjiä, Keskuspuiston Nuorkauppakamarista noin kolmasosa. 

SKTS:n tavoitteena on tukea suomalaista yrittäjyyttä ja luoda Suomeen työpaikkoja sekä edistää suomalaista yhteiskuntaa auttamalla suomalaisia keksijöitä kehittämään toimintaansa.  

Säätiö tukee keksijätoimintaa myöntämällä suomalaisille keksijöille taloudellista tukea keksintöprosessin eri vaiheissa. 

Vuoden 2018 kilpailun voittaja Sini Havukainen rohkaisee kaikkia hakemaan mukaan.  

”Jokainen keksintö on aina bisnesidean alku! Ei muuta kuin täysillä eteenpäin. Pitää uskaltaa pyytää rohkeasti apua ja olla aktiivisesti mukana joka paikassa. Kukaan ei tule kotisohvalta hakemaan. Jokainen kohtaaminen, tilaisuus ja voitto johtaa aina seuraavaan ja lopulta tajuaa, miten kaikella on aina tarkoitus”, Havukainen kannustaa.  

Kuka voi osallistua kilpailuun? 

Vuoden nuorkauppakamarilaiseen keksintö -kilpailuun voivat osallistua kaikki Suomen Nuorkauppakamareiden jäsenet, koejäsenet, Senaattorit ja kunniajäsenet sekä JCI Finland Foundation –lahjoittajat. 

Milloin on hakuaika? 

Hakuaika on 17.8.2020-30.9.2020. Hakemukset lähetetään hakuaikana kilpailuun täyttämällä apurahahakemus osoitteessa www.keksijoidentukisaatio.fi, laita tällöin otsikoksi ”Vuoden nuorkauppakamarilainen keksintö”. Otsikointi on erityisen tärkeää, jotta säätiö kykenee erittelemään kilpailuun osallistuvat nuorkauppakamarilaiset muista apurahan hakijoista. 

Millaisella keksinnöllä voi kilpailla? 

Keksintö voi olla fyysinen tai digitaalinen. Vuonna 2018 voittaja oli Layette äitysapplikaatio (linkki artikkeliin) ja vuonna 2019 voittaja oli taas idea, jossa on konseptoitu suomalainen koulujärjestelmä vientituotteeksi (linkki artikkeliin).  Kilpailun osallistujalla voi olla joko oma yritys tai vain hyvä idea, jonka ympärille hän haluaa rakentaa liiketoimintaa. 

Kilpailu on luottamuksellinen! 

Säätiön hallitus käsittelee kaikki saapuneet hakemukset luottamuksellisesti. Voittaja voi itse määrittää, mitä keksinnöstä kerrotaan julkisesti. 

Säätiön keksijöille lahjoittamilla rahalahjoituksilla ei ole takaisinmaksuvelvoitetta. 

Lisätietoja antaa:  
SKTS:n hallituksen varapuheenjohtaja Matti Matikainen, msjmatikainen@gmail.com.