Vuoden Nuorkauppakamarilainen Keksintö -kilpailun voittaja on suomalaista koulua maailmalle vievä Janita Relander

Vuoden Nuorkauppakamarilainen Keksintö-kilpailu on Suomalaisten Keksijöiden Tukisäätiön (SKTS) ja Keskuspuiston Nuorkauppakamarin yhteistyössä  järjestämä kilpailu. Vuoden 2019 kilpailun voittaja on Janita Relander Tammerkosken Nuorkauppakamarista, jolle Suomalaisten Keksijöiden Tukisäätiö (SKTS) myönsi 5000 € suuruisen apurahan.

Kilpailun tavoitteena on edistää yrittäjyyttä ja innovaatioita. Nämä tavoitteet yhdistävät myös Nuorkauppakamareja ja säätiötä.

”Uskomme, että tukemalla Nuorkauppakamarilaisia, saamme edistettyä suomalaisia keksintöjä, yrittäjyyttä ja luotua näin myös uusia työpaikkoja suomeen”, kertoo Matti Matikainen, SKTS varapuheenjohtaja.

Kilpailun voittaja Janita Relander perusti kumppaniensa kanssa vuonna 2017 yrityksen Polar Partners Oy, jonka liikeideana on konseptoida suomalainen koulujärjestelmä vientituotteeksi. Polar Partnersin koulutuskonsepti yhdistää suomalaisen koulutusjärjestelmän parhaat puolet koko koulutuspolulle lastentarhasta toiselle asteelle ja se on lokalisoitavissa mihin maahan tahansa.

Polar Partners toimii erilaisten koulutuspalveluja tarjoavien tahojen yhdistäjänä ja tarjoaa kokonaisuutta asiakkaalle. Tämä on uniikki tapa toimia koulutusviennin saralla, jossa perinteisesti tarjotaan asiakkaille vain yhtä palasta suomalaisesta koulujärjestelmästä. Yrityksen yhteistyömallissa on mukana jo yli 40 koulutuspartneria. Yhtiön visiona on olla halutuin kumppani maailman parhaiden koulujen suunnittelussa. Yhtiön perustajan Janita Relanderin mukaan he innostuivat lähtemään kilpailuun mukaan viime vuoden voittajan innoittamana ”viime vuoden voittajan esimerkki osoitti, että keksinnön ei tarvitse olla teknologinen ratkaisu, vaan keksintö voi olla myös konsepti, kuten meillä”.

Kilpailuun osallistumisoikeus oli kaikilla Suomen Nuorkauppakamareiden jäsenillä, koejäsenillä, Senaattoreilla ja kunniajäsenillä sekä JCI Finland Foundation –lahjoittajilla. Keksintö voi olla fyysinen tai digitaalinen. Kilpailijalla voi olla joko yritys tai vain keksintö, jonka ympärille halutaan rakentaa liiketoimintaa. Voittaja palkittiin 5 000 euron palkinnolla Nuorkauppakamareiden Tallinnan Maailmankokouksessa 3.11.2019.

Suomalaisten Keksijöiden Tukisäätiö suosittelee hakemaan apurahoja vuoden mittaankin säätiöltä osoitteesta www.skts.fi

Lisätiedot: 

STKS:n hallituksen varapuheenjohtaja Matti Matikainen, matti.matikainen@cgi.com

Projektipäällikkö Heini Heinonen, heini.heinonen@jci.fi