PRES – Kamarin puheenjohtaja

1. Mikä virka?

PRES eli kamarin puheenjohtaja


2. Mikä on kivointa virassasi? (mitä on saanut virassa toimimisesta)

Pressakollegat! Se, että on DP vuodesta asti päässyt ihan eri tavalla ja syvyydellä tutustumaan uusiin ihmisiin, joiden kanssa voinut tehdä tätä matkaa yhdessä.

Toki johtamiskokemus ja itsetuntemuksen kasvaminen nimenomaan siinä millainen johtaja on tai voisi olla, on se ”pressaputken” suola.


3. Mikä on työläintä virassasi?

Ihmisten johtaminen, varsinkin kun sitä voit tehdä vain osa-aikaisesti ja etänä, mikä vie sen haastavuuden ihan omiin sfääreihinsä.
Mutta varsinaisesti työläintä on ihan se asioista perillä oleminen. Eli pitää aktiivisesti seurata ja olla tietoinen mitä omassa kamarissa kaikilla eri lohkoilla tapahtuu. Tietenkin myös mitä alueella, kansallisesti ja kansainvälisesti on meneillään. Pressavuosi koostuu todella paljon kaikenlaisesta ”pikkusälästä” – se yllätti.


4. Kuinka paljon virka vie aikaa viikossa tai kuussa?

Vaikea kysymys pressalle, niin paljon kuin vaan ikinä pystyy antamaan! Joka (arki)päivä tulee melkeinpä aina jotain tehtyä ja viikonloppuja menee kokouksissa ja koulutuksissa. Yritin laskea kalenterista ja sen mukaan 19 viikonloppua tai lauantaita tänä vuonna on mennyt tai menee kamarihommissa.


5. Itselle tärkein SDG ja miksi?

13. tavoite eli ilmastotekoja. Se on kaikenkattava teema, johon jokaisen yksilön, yhteisön ja yrityksen pitää nyt ottaa kantaa ja tehdä jotain – pientäkin – omalta osaltaan.

Tässä artikkelisarjassa esitellään Keskuspuiston Nuorkauppakamarin hallitusvirkoja ja ihmisiä niiden takana. Jos haluat tietää lisää virasta voit laittaa kysymystä suoraan kyseiselle henkilölle. Ensi vuoden hallituspaikoista kiinnostuneet voivat taas nousta pöydille kesän jälkeen.