Mikä saa nuorkauppakamarilaisen järjestämään 800:n kävijän tapahtuman vapaa-ajallaan?

Keskuspuiston Nuorkauppakamari järjesti vuoden 2018 Suomen Nuorkauppakamareiden kansallisen vaalikokouksen 12.-14.10.2018. Kokouksen teema oli KASVA! – ja kasvua tapahtui ehkä kaikkein eniten järjestäjätiimissä.

Norjalainen Erik Larssen oli lauantain pääpuhuja ja veti salin täyteen kuulijoita.

Varsinaiset kokousjärjestelyt alkoivat keväällä 2017 järjestäytymistyöpajassa, jossa projektin osallistujat jaettiin työryhmiin vastuualueiden mukaan. Osa meistä keskittyisi tulevan vuoden ajan kokousohjelmaan, osa kävijäkokemukseen, osa kumppanuuksien hankintaan. Riittipä tehtävää oheisohjelmissa, juhlissa, markkinoinnissa ja taloushallinnossakin.

Vuoden kuluessa jokainen työryhmä hoiti oman osuutensa ansiokkaasti. Lopputuloksena oli hienosti hoidettu kansallinen kokous Clarionin konferenssikeskuksessa Helsingin Jätkäsaaressa. Vuoden varrella moni vierestä seurannut ehti ihmetellä, mistä oikein saamme energian tehdä vielä työpäivän päätteeksi tällaista tapahtumajärjestämistä, jota moni tekee ihan päivätyökseen? Nuorkauppakamarilaisena kysymys on itse asiassa vähän hämmentävä ja siihen on vaikeaa vastata, sillä totta kai energiaa riittää, kun pääsee tekemään siistejä juttuja tiimin kanssa sillä asenteella, että jokainen kokousosallistuja poistuu paikalta sunnuntaina ajatellen ”Ou jea! Olipa mahtava kokousviikonloppu!”. Jokainen onnistuminen innostaa entistä parempaan suoritukseen seuraavassa projektissa.

Ohjelmassa oli myös työpaja Johtamisen ja työelämän murroksesta yhteistyössä Demos Helsingin ja Microsoftin kanssa

Moni meistä oppi vuoden aikana lisää esimerkiksi myynnistä, projektinhallinnasta, yhteishengen kohotuksesta, järjestelmällisyydestä, kommunikoinnista, markkinoinnista, delegoinnista ja asiakaspalvelusta. Jokainen näistä on taito, jota voi hyödyntää suoraan työelämässä. Vaatii myös vähän erityyppisiä kannustimia, että saa monen kymmenen hengen projektitiimin hoitamaan liikevaihdoltaan kuusinumeroisen tapahtuman täysin palkatta vapaa-ajallaan. Tässä tehtävässä onnistuivat erinomaisesti kokouspäällikkö Anni Rasinen ja kaikki työryhmien tiiminvetäjät.

Kiitos jokaiselle järjestäjälle, kumppanille, puhujalle, kouluttajalle ja kokouskävijälle. Kiitos että olitte mukana ja teitte KASVA!-viikonlopusta niin mahtavan.

Mille sitä nyt alkaisi?

 

Kirjoittaja Minna Karjalainen on Keskuspuiston Nuorkauppakamarin tiedottaja ja KASVA!-kumppanuustiimin jäsen, joka itse oppi vuoden aikana lisää erityisesti myynnistä.

Mikä KASVA!-kokous? Vuosittain järjestettävä Suomen Nuorkauppakamareiden Kansallinen Vaalikokous on yhdistyslakiin perustuva sääntömääräinen kokous, jossa yhdistyksen kokouksen lisäksi on tarjolla keynote-puhujia, koulutuksia, työpajoja ja tietysti juhlia nuorkauppakamarilaisille ympäri Suomen. Järjestelyoikeuksia haetaan kilpailulla ja paikkakunta vaihtuu vuosittain. Kokouksen parasta antia ovat uuden oppiminen ja uusien ja vanhojen tuttujen tapaaminen ympäri Suomen. Ensi vuoden kansallinen vaalikokous järjestetään edustajakokouksena Tallinnan maailmankokouksen yhteydessä.