Joulupuu tuo lahjan lapselle

Keskuspuiston Nuorkauppakamari järjestää vuosittaisen Joulupuu-keräyksen Helsingissä 13.-16.12.2018 kauppakeskus Forumissa. Yksityishenkilöille tarkoitetun keräyksen lisäksi projektitiimi on tehnyt jo kuukausikaupalla töitä mm. yrityskeräysten, logistiikan suunnittelun, vapaaehtoisten koordinoinnin ja kansallisen koordinoinnin parissa.

Keskuspuiston projektitiimissä tänä vuonna ovat mukana projektipäällikkö Taru Raitio, yrityskeräysvastaava Laura Kätkänaho, vapaaehtoisvastaava Henna Lahtinen, logistiikkavastaava Juha Hiltunen, viestintävastaava Lotta Björn, kansallinen koordinaattori Minna Karjalainen sekä projektitiimiläiset Jeni Suhonen, Doris Tuohimaa ja Juha Rönkkö.

Joulupuu-keräyksen lahjat menevät pääsääntöisesti kuntien ja kaupunkien sosiaalitoimen asiakkaille. Keräys on järjestetty Suomessa ensimmäistä kertaa vuonna 2000 Seinäjoen Nuorkauppakamarin toimesta. Keräys ei ollut täysin Seinäjoen omaa keksintöä vaan samanlaisia keräyksiä oli toteutettu jo aiemmin Euroopassa. Idean Suomeen toi mukanaan Pia Petäjä, joka oli tutustunut keräykseen lontoolaisen Westminster -twinningkamarin kautta. Keräystä lähdettiin toteuttamaan myös Suomessa kun silloinen Seinäjoen Nuorkauppakamarin puheenjohtaja Paula Takamaa päätti listata sen vuoden tärkeimpien projektien joukkoon. Joulupuu-keräystä Seinäjoella lähti vetämään eteenpäin Jyri Toivonen, jonka ansiosta projekti onnistui jo ensimmäisenä vuonna yli odotusten ja sai myös mediahuomiota osakseen.

Joulupuu levisi jo seuraavana vuonna muihin kamareihin ja on vuoden 2000 jälkeen kasvattanut suosiotaan tasaisesti. Paulaa pidetään yhä Joulupuu-keräyksen ”äitinä” ja hän saa edelleen säännöllisin väliajoin kyselyitä keräyksestä.

”Omien lasten jälkeen Joulupuu-keräys on paras asia mitä olen saanut aikaan”, Paula toteaa.

Helsingissä keräys järjestetään nyt 16. kerran, joten pitkästä perinteestä on pääkaupunkiseudullakin kyse. Keräyksen suosio on kasvanut vuosi vuodelta! Kiitos kaikille teille, jotka olette mukana keräyksessä vapaaehtoisena, yhteistyökumppanina tai lahjoittajana. Lahjoilla on suuri merkitys sosiaalitoimen toiminnassa.

Katso täältä Helsingin Joulupuu-keräyksen aukioloajat