Luonnon helmasta ideoita aktiiviseen kamarisyksyyn

Heinäkuun lopun jo syksyä kohti pimenevä ilta, peilityyni järvi, lämmin sauna ja iloinen, innostunut puheensorina. Hallituksen kesäretriitti sai hulppeat, idylliset puitteet Niko Papulan isännöimänä suvun kesäpaikassa Luopioisten luonnon rauhassa. Vaikka puoli vuotta yhdessä työtä tehnyt hallitus ei aivan täysilukuisena kesälomareissuiltaan päässyt paikalle, oli tunnelma lämmin ja innostunut. Tosin sitähän se on usein jo siellä, missä kaksikin kepulaista kohtaa.

Pakatessani kesäretriittiin mukaan hallituksen ensimmäisessä kokoontumisessa tammikuussa Mäntyharjun pakkaspäivien sylissä rakennetun Aarrekartan vilkaisin sitä ensimmäistä kertaa kunnolla uudelleen sitten tuon talvisen hallitusretriitin. Hektisen kevään imussa on ollut harvoin aikaa pysähtyä kunnolla ja kurkistaa suunnitelmien toteutumista. Vuoden alussa Aarrekartalle kamarin vision alle rakennettiin lehtileikkeistä sanoin ja kuvin yhdessä unelmien Keskuspuistoa. Sinne nousi hallituksen jäsenille tärkeitä asioita, joita kohti kuluvana vuonna oli tarkoitus pyrkiä. Juhlavuoden aarrekartalla oli hymyä. Siellä oli Lamppujen syttymistä. Elämyksiä. Uskallusta. Luovuutta. Tinkimätöntä tyyliä. Skumppaa. KePu-olutta. Feng shuita. Muutosta. Väriä. Töihin päästämistä. Rajojen kokeilemista.

Aarrekartta ja otteet voimassa olevasta strategiasta muistuttivat mieleen kamarivuoden 2016 painopisteet.
Aarrekartta ja otteet voimassa olevasta strategiasta muistuttivat mieleen kamarivuoden 2016 painopisteet.

 

Puheenjohtajana on ollut todella etuoikeutettua työskennellä hallituksen kanssa, joka on haaveillut moisia – ja toteuttanut työssään kamarille näitä haaveita. Vuoteen on mahtunut lukuisia tapahtumia, keskusteluja, juhlan aiheita, kamarin sukupolvien kohtaamisia, iloa, uusiin haasteisiin heittäytymistä ja aitoa kepulaista tyyliä. Aktiivisen puolivuotisen aikana onkin toteutettu suurin osa niistä tavoitteista, joita yhdessä sille tammikuussa asetettiin. Tämän unelmien kamarivuoden toteutumista jatketaan kesälevon jälkeen. Meillä vielä puoli vuotta aikaa jatkaa siitä, mihin keväällä jäätiin.

Retriitin virallisimmassa keskusteluosuudessa nostettiin seinälle mäyräntaljojen alle Aarrekartan lisäksi otteita strategiasta sekä tulevat kuukaudet tarkistamisen ja suunnittelutyön alle. Keskusteltiin Keskuspuiston vahvuuksista ja haasteista, tulevista ja olevista projekteista, onnistumisista ja kehittymisen paikoista sekä niistä toiminnan osa-alueista, joille vähintäänkin on syytä hakea palkintoja vuoden lopussa. Syksyn kynnyksellä alkavat aina kamarimaailmassa puhaltaa myös muutosten tuulet. Heinäkuun helteillä kesäretriitissä puheet polveilivat jo tulevassa vuodessa strategisine painopisteineen. Käytiin pitkiä kahdenkeskisiä keskusteluja, sparrattiin, ideoitiin, innostettiin ja innostuttiin.

Laituri, tyyni Kukkia-järvi ja hiljaisuus.

Virallisen osuuden lisäksi viikonlopun mittaiseen retriittiin mahtui rauhoittumista hiljaisuuden äärellä, kanootti- ja veneretkeä puhtaan ja raikkaan Kukkia-järven tyvenellä ulapalla, saunaa ja hyppelyä laiturilta viileän veden syleilyyn, yhteisiä ruoanteko- ja nauttimishetkiä kuten makkarankäristystä takanhiilillä ja letunpaistoa muurinpohjapannulla ulkona avotulella pimeässä taskulampun valon alla. Pikkutunneilla pirtin pöydän ääressä kuunneltiin puhelimella vuoron perään kunkin suosikkikesähittejä ja laulettiin sydämen kyllyydestä mukana.

Oma viimeinen kesälomaviikkoni ei olisi voinut alkaa mukavammin, kuin juuri tämän  tämän ihanan porukan kanssa vietetyllä viikonlopulla kamariasioiden äärellä. Tästä on hyvä lähteä kohti aktiivista syksyä.

PRES Susanna