Keskuspuiston ehdotus, SeAMK Digital Factory, Tuottava Idea –kilpailun voittajaksi yhteiskuntakilpailukategoriassa

Tuottava Idea -kilpailu on Suomen Nuorkauppakamarit ry:n järjestämä kilpailu, jonka tavoitteena on edistää innovointia, nostaa esille uusia liikeideoita ja korostaa niiden merkitystä yhteiskunnallisen kehityksen avaintekijöinä. Kilpailuun voi kuka tahansa ehdottaa sopivaksi katsomaansa ideaa.

Yhteiskuntakilpailusarjan voittaja: Seinäjoen ammattikorkeakoulu – Digital Factory

SeAMK Digital Factory toimii digitaalisen valmistuksen ja teollisen internetin innovatiivisena oppimisympäristönä ja jokapäiväisenä työkaluna insinöörikoulutuksessa. Teknologiayrityksille se on osaamiskeskus sekä testi- ja demoalusta niiden kehittäessä valmiuksiaan teollisen internetin, digitalisaation ja robotiikan täysipainoisessa hyödyntämisessä omissa tuotteissaan ja tuotannossaan.

img_1085
SeAMK Digital Factory -tiimi vastaanottamassa palkintoa. Kehystettyä kuvaa pitää projektin keulahahmo Hannu Reinilä. Ideaa ehdottanut Keskuspuiston LOM Taina (2. oik) pääsi myös koskettamaan Nasdaqin kelloa!

Tuomariston kommentit

Digital Factory tarjoaa yrityksille kustannustehokasta ja nopeaa ennakkovalmistautumista tuotannon käytännön toteuttamiseen ja linkittää haastavassa työllistämistilanteessa opiskelijat ja käytännön työelämän hienosti toisiinsa. Tämä synnyttää uusia mahdollisuuksia kaikille osapuolille uudistaa toimintaa ja vastata digitalisaation haasteisiin. Erinomainen konsepti, jossa on myös laajentamismahdollisuuksia.

Muut kilpailun voittajat olivat yrityssarjassa Naava (Viherseinä-älykaluste) ja palveluliiketoimintasarjassa Vincit (Älylasit pysäköinnintarkastajalle). Jokainen kansallisen kilpailun voittaja sai onnittelutekstin New Yorkin Time Squaren valotauluun. Kuvattu ja raamitettu onnitteluteksti voittajan logolla luovutettiin jokaiselle voittajalle. Palkintojen jako suoritettiin Nasdaqin toimitiloissa Pörssitalolla.

newyorktimessquare_seamk
Seinäjoki framilla New Yorkin Time Squarella

Allekirjoittaneella oli idean ehdottajana ilo ja kunnia olla mukana paikalla sekä aluekilpailun palkintojenjakotilaisuudessa Seinäjoella, että kansallisten voittajien palkintojenjaossa Pörssitalolla. Ne olivat jälleen kerran upeita elämyksiä, jotka nimenomaan nuorkauppakamaritoiminta teki mahdolliseksi (loistavien ideoiden lisäksi)! Suosittelen kaikille kamarin jäsenille tutustumaan nuorkauppakamarin kansallisiin projekteihin. Kansalliset projektit, kuten Tuottava Idea –kilpailu, antavat osallistujilleen mahdollisuuden esimerkiksi tutustua uusiin ihmisiin, ideoihin tai yrityksiin ja niiden kautta vaikuttaa ympäröivään yhteiskuntaan positiivisesti.

Taina Baxter
LOM 2016