Lätkää ja liiketoimintaa

 

Tuulisena tiistai-iltana joukko innokkaita keskuspuistolaisia kokoontui Hartwall areenan edustalle.

Ohjelmana oli tutustua Jokereiden liiketoimintaan sekä päästä seuraamaan illan ottelua. Vierasjoukkueena oli Lokomotovi Jaroslav.

Aloitimme ohjelman tiukalla asialla. Ensin asiakkuuspäällikkö Nathalie Vaittinen kertoi työstään ja otteluiltaan liittyvistä käytännön järjestelyistä. Tavallinen peli-iltakin vaatii pitkän työpäivän toteutuakseen.

Tämän jälkeen Jukka Kohonen, Jokereiden toimitusjohtaja, kertoi seuran liiketoiminnasta ja siihen liittyvistä ratkaisuista. Hän kävi läpi Jokereiden siirtymistä SM-liigasta KHL:ään, siihen liittyvistä odotuksista niin joukkueen itsensä, kuin KHL:n näkökulmasta sekä sen vaikutusta esimerkiksi televisiointioikeuksien kiinnostavuuteen. Tämä avarsi omia näkemyksiäni jääkiekkoon, sillä tällaisia asioita harvemmin käsitellään julkisuudessa.

Lopuksi markkinointijohtaja Petri Ruohonen kertoi joukkueen yleisötavoitteista ja keinoista saavuttaa niitä. Ensimmäisellä KHL kaudella jo liigan vaihtaminen vaikutti katsojalukuihin positiivisesti, mutta uutuusviehätyksen kadottua yleisön saaminen on haastavampaa. Silti tavanomaisena peli-iltana paikalla on ainakin 10 000 innokasta katsojaa. Maksimissaan halli vetää 13 000 tuhatta katsojaa. Pahimmaksi kilpailijaksi hän nimesi kotisohvan.

Infopläjäyksen jälkeen pääsimme kurkkaamaan kulissien taakse joukkueen pukukoppeihin ja huoltotiloihin. Tärkeää oli muistaa olla astumatta pukuhuoneessa olevan maton logon päälle!

Minulle tämä oli ensimmäinen kerta ammattitason jääkiekko-ottelussa. Edellinen kertani taisi olla kultaisella 90-luvulla Kemijäven Kiekon ottelussa, joten puitteet olivat nyt hieman erilaiset. Hämmästyin sitä, että pelissä ei ollut selostusta, mutta tästä huolimatta sitä oli paljon mielenkiintoisempaa seurata, kuin telkkarista selostuksen kanssa. Voisin mennä toistekin.

Illan pelin veivät Jokerit maalein 3-1. Hyvä me!

© Janita Korva/Jaana Ylönen