JC:t aktiivisina kansalaisina

Kamarin tiedotuksessa aloittaa uusi juttusarja “JCt: aktiivisina kansalaisina”. Sarjassa haastatellaan aktiivisia ja monessa mukana olevia kamarilaisia. Kamaritoiminta tunnetusti vetää puoleensa intohimoisia toimijoita ja tässä sarjassa tutustutaan missä kaikessa nuorkauppakamarilaiset vaikuttavat.

Sarjan ensimmäisessä osassa tutustutaan kunniakkaan uran Keskuspuiston nuorkauppakamarissa tehneeseen Taru Päivikkeeseen. Tänä keväänä hän on edistämässä tärkeäksi kokemiaan teemoja Keskustan eduskuntavaaliehdokkaana Helsingin vaalipiirissä. Hän on kiinnostunut erityisesti yrittäjyydestä sekä talouspolitiikasta.

Kerro lyhyesti kamariurastasi ja suhteestasi Keskuspuiston nuorkauppakamaiin

Liityin Keskuspuiston nuorkauppakamariin 2007. Alussa olin mukana niin rapujuhlatiimissä kuin projektipäällikkönä Seuraava porras yrittäjyyden edistämisprojektissa. Olin parissa hallitusvirassa, ensin INT 2010 eli kansainvälisyysvastaava ja sitten DP 2011 eli valmistautuva puheenjohtaja. Vuonna 2012 olin SNKK:n Keskusliitossa kansallisena projektipäällikkönä Vuoden Nuori Johtaja –projektissa. Nykyään olen Keskuspuiston nkk:n kunniajäsen ja JCI Finland Foundation lahjoittaja. Vaikka yli-ikäinen olenkin jo, niin aina pyydettäessä autan kamarilaisia niiltä osin kuin pystyn vaikuttamaan asiaan. Tänä vuonna olen ollut Keskuspuiston Yrittäjäkoulussa kouluttajana ja mentorina alkaville yrittäjille.

Mikä sai sinut aikoinaan mukaan JC toimintaan?

Vuonna 2007 olin konsulttiyrittäjä, jolloin liittyessäni JC-toimintaan ensisijainen tavoitteeni oli laajentaa omia bisnesverkostojani ja saada uusia ystäviä.

Mikä sai sinut kiinnostumaan politiikasta?

Eduskuntavaaliehdokkuus on luottamustehtävä, johon puoluekoneisto asettaa ehdokkaan ja kansalaiset valitsevat itselleen sopivan ehdokkaan ajamaan yhteisiä asioita ja päämääriä. Helsingin Keskusta valitsi minut kansanedustajaehdokkaaksi. Markkinatalouden kannattajana olen ollut jo pitkään huolissani Suomen valtiontaloudesta ja kilpailukyvystä. Keskustan yrittäjämyönteinen vaaliohjelma ja halu säilyttää Malmin lentokenttä saivat minulla lopullisen politiikanpalon silmiini syttymään, että poliittisena päättäjänä voin palvella helsinkiläisiä ja koko yhteiskuntaa viemällä oikeaan suuntaan yhteisiä asioitamme.

Koetko näissä vaikuttamisen tehtävissä olleen jotakin samaa?

Sekä JCI että puoluepolitiikka ovat järjestötoimintaa, jossa kummassakin järjestössä on mahdollisuus vaikuttaa, laajentaa verkostojaan, kehittää taitojaan vaikkapa julkisessa puheenpitämisessä tai debatoinnissa kuin ottaa vastuuta yhteisten asioiden hoitamisesta kohti parempaa tulevaisuutta.

Teksti: Taru Päivike, Keskuspuiston nkk kunniajäsen & Helsingin Keskustan eduskuntavaaliehdokas.