Perheen vieraana Kuortaneella

Hannu

Seinäjoen Seudun JC-mafia, La Famiglia, kutsui ensi vuoden kamaripuheenjohtajat, aluetoimijat ja keskusliiton Johtajuusakatemiaan Etelä-Pohjanmaalle. Eksoottisen kuuloinen kohteemme, Kuortaneen Urheiluopisto, toimi oivana tapahtumanjärjestämispaikkana. Kokouspäällikkö Satu Tausta kertoi valmistelleensa tiimeineen La Famiglia –kokousta kokonaiset kaksi ja puoli vuotta, ja sen todella saattoi huomata. Teeman mukaisia punaisia ruusuja myöten kokous oli tyylikäs ja huoliteltu. Kukin yksityiskohta oli tarkalleen mietitty ja tapahtuma kaikkineen erinomaisesti onnistunut – hienoa iltagaalaa myöten. Toki pohjalaisittain on kaiken aika komiaa oltavakin.

Johtajuusakatemiassa, eli entisessä PRES-LIOssa, on tarkoituksena kouluttaa uudet puheenjohtajat, aluevirkailijat ja projektipäälliköt tulevan vuoden tehtäviin. Koulutussisältö oli monipuolinen ja mielenkiintoinen. Keskusliiton luoman uuden strategian painopistealueita tarkasteltiin, kuultiin JCI Maailmanpresidentti 1998 Petri Niskasen kertomana mahdollisesta ja mahdottomasta, tuotteistettiin ja hinnoiteltiin nuorkauppakamariyhteistyökumppanuuksia ensi vuoden kansallisen kansainvälisyyspäällikön Klaus Sirénin johdolla. Itselläni oli ilo tutustua ensi vuoden kansalliseen viestintätiimiin ja toisten alueiden viestintäpäälliköihin.

Ei Seinäjoen Seudun kokousteemakaan lounatuulesta temmattu ollut. Johtajuusakatemian keskeisin anti hyödyllisten koulutusten lisäksi oli tietysti oman JC-perheen kasvattaminen: uudet, tärkeät ja omaa henkilökohtaista kehittymistä tukevat verkostot. Alueen yhtenäisyys korostui myös tavalla, jota ei muissa kokouksissa samoin huomaa. A:ta, B:tä, C:tä ja D:tä huudeltiin ja hoilailtiin kuuluvasti pitkin viikonloppua.

Myös Keskuspuistolla oli jälleen hieno edustus paikalla. Kamarimme oma pieni perhe koostui viidestä henkilöstä, kun itseni lisäksi menoon aktiivisesti osallistuivat ensi vuoden aluejohtaja Hannu ja KePun oma PRES Kristian, Keskusliitossa myös ensi vuonna vaikuttava Tiina ja vuoden 1998 kansallinen puheenjohtaja, kokouksessa simulaatio-golfkilvan voittanut senaattorimme #55366 Henri.

Kokousterveisin Susanna