Päivä vai Vuosi Johtajana

Suomen Nuorkauppakamareiden puheenjohtaja Henna Väätäinen Huomenta Suomessa 12.2.2013
Suomen Nuorkauppakamareiden puheenjohtaja Henna Väätäinen Huomenta Suomessa 12.2.2013

Suomen Nuorkauppakamareiden Päivä Johtajana -tempaus osana Nuorkauppakamariviikkoa kerää huomiota mediassa. Päivän aikana nuoret saavat mahdollisuuden seurata yrityksen tai muun organisaation johtajan arkea.

Päivä johtajana -ohjelman tarkoituksena on antaa nuorille mahdollisimman realistinen kuva johtamisesta käytännön tasolla. Tavoitteena on avartaa nuorten tietoisuutta yrityksen arjesta ja poistaa mahdollisia ennakkoluuloja, joita johtajana olemiseen linkittyy. Lisäksi tavoitteena on antaa nuorille näkökulmia omasta tulevaisuudesta työelämässä ja konkreettisia apuvälineitä työnhakuun ja työelämään liittyen.

Projekti on herättänyt runsaasti mielenkiintoa. Onhan kyseessä hieman eritason työelämään tutustumista. Ilmeisesti Helsingissä projektia ei toteutettu sellaisenaan, mutta epäilemättä tullaan toteuttamaan ensivuonna. Teemaa on kuitenkin pidetty yllä esimerkiksi johtamista käsittelevissä blogeissa. Meillekin on tullut yhteydenottoja tähän liittyen mutta Keskuspuiston omat yrittäjyysprojektit ovat pitäneet alkuvuoden kiireisenä, eikä Päivää Johtajana lähetty toteuttamaan tänä vuonna.

Päivä Johtajana on tarkoitettu lähinnä koululaisille ja opiskelijoille. Vähän vanhemmille saman mahdollisuuden tarjoavat nuorkauppakamarit. Erona on se, että nuorkauppakamarissa kuluu helposti vuosikin johtajana. Kamarivuoden aikana pääsee tutustumaan organisaatioiden johtamisen arkeen käytännöntasolla, oppii, että johtaminen on oikea työ ja varmasti saa laajan verkoston. Eli kaikkea sitä mitä johtaminen on.

Kaiken tämä lisäksi jäsenenä saa mahdollisuuden vaikuttaa yhteiskuntaan unohtamatta, että tämä on myös hauskaa!