Multi-twinning -viikonloppu Bruggessa 30.8.-1.9.2013

Petri Pitkänen ja Iris Goddyn suunnistavat Bryggen sokkeloisilla kaduilla.
Petri Pitkänen ja Iris Goddyn suunnistavat Bryggen sokkeloisilla kaduilla.

Vuotta aiemmin kotiimme Helsingissä saapui keskellä yötä tuntematon belgialainen pariskunta. Huomasimme nopeasti, että tulemme tämän JCI-henkisen pariskunnan Irisin ja Kimin kanssa toimeen, kuin olisimme tunteneet jo pitkään. Sen lisäksi, että he osallistuivat kanssamme Keskuspuiston kamarin järjestämään  multi-twinning-viikonloppuun Helsingissä, Iris ja Kim tutustuivat kahtenakin päivänä kotimme ympäristöön polkupyörällä. Sovimme oitis, että vuoden päästä Belgiassa majoittuisimme heidän kotiinsa ja tapaisimme myös heidän neljä valloittavaa tytärtään.

Vierailulla Zeebruggessä.
Vierailulla Zeebruggessä.

Meille lähtö Bruggen multitwinning-tapaamiseen olikin helppoa jopa pienen Helmeri-poikamme kanssa. Tiesimme minne olemme menossa, ja että perillä on meille kaikki valmiina vauvansängyistä, -vaatteista ja -ruuasta lähtien.

Lähdimme matkaan kaksi päivää ennen muuta seuruetta, johon kuului 12 keskuspuistolaista, koska Iris ja Kim halusivat kovasti, että meillä olisi twinningin lisäksi aikaa tutustua heidän tyttäriinsä ja kotiinsa.

Vuotta aiemmin kotiimme Helsingissä saapui keskellä yötä tuntematon belgialainen pariskunta.

Kahden sukupolven twinningiä!
Kahden sukupolven twinningiä!

Itse twinning-tapaaminen alkoi perjantain yhteisellä lounaskokoontumisella puistossa, josta suuntasimme bussilla mielenkiintoiselle yritysvierailulle Bruggen satamaan Zeebruggeen, joka on maailman suurin uusien autojen kauttakulku- ja varustelusatama. Lisäksi tästä valtavasta modernista satamasta kulkee suuria määriä muuta tavaraa mm. suomalaista paperia sekä hedelmiä ja hedelmämehua. Tutustuimme mm. StoraEnson moderneihin Oulusta asti ohjattuihin pakkausmenetelmiin. Sellulasti laivataan Ouluun, jossa siitä tehdään paperia. Paperi laivataan Zeebruggeen, josta täysin automaattinen rahdinpurkujärjestelmä lajittelee paperirullat junanvaunuihin.

Illalla suuntasimme yhteiseen illanviettoon Bruggen keskustaan, jossa seurustelimme vanhojen ja uusien tuttujen kanssa, tutustuimme PowerPoint -esitysten muodossa osallistuvien kamarien toimintaan, ja nautimme mm. koomikkoesityksestä, jossa tähtiä olimmekin me itse.

Lauantaina kokoonnuimme kotiaamiaisen jälkeen veneajelulle, joka kulki pitkin pohjolan Venetsiaksikin kutsutun Bruggen kanavia. Veneajelun jälkeen jakaannuimme kahteen ryhmään: osa lähti historialliselle kaupunkikierrokselle, osa suklaakierrokselle, onhan Bruggessä peräti 52 suklaakauppaa, joista yhdellä on jopa Michelin-tähti! Ihan jokaisessa emme ehtineet käydä, koska täyden neljän tunnin kierroksen sijaan meillä oli ohjelmassa kahden tunnin kierros aikataulullisista syistä – onneksi, sillä enempää suklaata ei olisikaan jaksanut kerralla syödä.

Panimovierailulla.
Panimovierailulla.
Suklaakierroksella yhden 52 Bryggen suklaakaupasta edessä.
Suklaakierroksella yhden 52 Bryggen suklaakaupasta edessä.

Lounaan jälkeen oli vuorossa mielenkiintoinen panimokierros, suklaan lisäksi myös belgialainen olut on delegaatiomme oluttuntijoiden mukaan maailman parasta. Ennen illallista pääsimme vierailulle ja cocktaileille kaupungintaloon, jossa Helmerin yllätti nälkä ja lämmitimme hänelle puuroa pormestarin mikrossa. Illallinen oli todella maittava, ja tanssi ja jatkot jatkuivat railakkaina aamutunneille.

Sunnuntaiaamun brunssilla pidettiin vielä perinteiseen tapaan virallinen kokous, jossa päätettiin twinningin jatkosta…ensi vuonna näemmekin Pietarissa!

Sini Saarenheimo ja Petri Pitkänen

Keskuspuiston delegaatio kaupungintalolla.
Keskuspuiston delegaatio kaupungintalolla.