Joulupuu-projektin kansallinen koordinaattori esittäytyy

Hei kaikille! Olen Mikael Salo, yksi Keskuspuiston Nuorkauppakamarin koejäsenistä. Olen tosin ollut mukananuorkauppakamaritoiminnassa muutaman vuoden aiemminkin, sillä ennen Keskuspuiston Nkk:n siirtymistäni toimin varsin aktiivisesti Mäntsälän Nkk:ssa.

Minut on nimitetty keväällä kamarimme hallituksen toimesta vuoden 2013 Joulupuu-projektin kansalliseksi koordinaattoriksi, eli koordinoin, avustan, opastan ja neuvon kaikkia paikallisia Joulupuu-projektipäälliköitä vuoden 2013 keräyksen aikana.

Joulupuuta on koordinoitu kansallisesti Keskuspuiston toimesta ensimmäisen kerran viime vuonna, ja koordinaattorina pyrin jatkamaan Harry Braden aloittamaa hienoa työtä.

Joulupuun toteuttamistapoja on eri kamareissa monia, ja moni kamari tekee asiaa jo hyvinkin pitkällä kokemuksella. Koordinaattorin tavoite on auttaa ja neuvoa apua projektipäälliköitä tarvittaessa. Jokainen kamari kuitenkin itse hoitaa ja vastaa itsenäisesti omasta Joulupuu-toteutuksestaan, yhteistyökumppaneista yms., eikä erilaisia toteutustahoja tai erilaisia yhteistyötahoja ole tarpeenkaan liikaa yhtenäistää. ”Älä korjaa sitä mikä toimii” on hyvä periaate. Tärkeintä Joulupuu-projekteissa ympäri Suomen on kuitenkin se, että jokainen tai ainakin mahdollisimman moni lapsi saisi myös tänä jouluna edes yhden joululahjan. Joulupuu

Jos sinun kamarisi ei ole Joulupuu-keräystä aiemmin toteuttanut, mutta niin haluaisitte tehdä, olethan minuun hyvissä ajoin yhteydessä saadaksesi ohjeita siitä, kuinka Joulupuu perusmuodossaan voidaan toteuttaa. Mikään ei estä luonnollisesti yhdistämästä voimia kahden tai vaikka useammankin lähialueen kamarin kanssa, jos maantiede, ihmiset ja muut liikkuvat osat yhteen sopivat.

Privaattielämässä olen 90-luvun puolivälistä asti toiminut ensin kielenkääntäjänä ja jousiammunnan opettajana, sekä kaupallisella alalla eri tehtävissä kaupparatsusta aina maajohtajaksi asti. Kouluttamista ja valmentamista olen JC-piirien lisäksi tehnyt työkseni muutamassa eri yrityksessä, pari vuotta ihan päätoimisestikin valmennuskonsulttina. Olen myös kahden maailman parhaan lapsen isä.

Joulupuusta tiedotamme alkusyksystä lisää, ja viimeistään silloin pyrimme tiimini kanssa saamaan www.joulupuu.org -sivut ajan tasalle. Tiimissäni on muuten tällä hetkellä vain yksi jäsen, eli minä itse. Jos haluat olla mukana avustamassa Joulupuun kansallista koordinointia, ilmoittauduthan minulle mahdollisimman pikaisesti joulupuu@keskuspuisto.org , ja kerro, mitä sinä tekisit varmistaaksesi Joulupuu-keräysten onnistumisen.

Samaan osoitteeseen voit laittaa myös kaikki kansallista koordinointia koskevat kysymyksesi. Ja mitä varhaisemmassa vaiheessa saamme teiltä paikalliset presidentit yhteystiedot kamarienne Joulupuu-projektipäälliköistä, sitä paremmin voimme olla apunanne siinä laajuudessa, mitä haluatte.

Terveisin

Mikael

joulupuu@keskuspuisto.org