JOHTAJUUSTAIDOT (self-management, new leadership) 1/4

Koulutus Terveisiä tulevaisuudesta – Minätuotanto ja minän olemassaolon muodot 

Aika Ke 8.2.2012, klo 18–20

Huom! saapuminen (ja kevyt välipala) klo 17.40 – 18.00 

Paikka JHL (Julkisten ja hyvinvointialojen liitto), Sörnäisten rantatie 23

– Kokoontuminen ala-aulassa (tarvittaessa soitto numeroon 041 501 4325) 

Kouluttaja

YTM, psykologi, NLP Trainer’s Trainer, psykoterapeutti Veli-Matti Toivonen on Suomen johtava NLP kouluttaja. Hän on kouluttanut useimmat suomalaiset NLP kouluttajat ja on pitänyt yli 40 NLP Practitioner, yli 30 NLP Master ja 11 NLP Trainer koulutusta. Lisäksi hän on kirjoittanut useita NLP kirjoja

 

Koulutuksen sisältö

Olemme siirtyneet jo jokin aika sitten aineettomaan tuotantoon ja kulutukseen*. ’Tuottajakansalaiset’, jotka esim. tekivät itse vaatteensa (tai teetättivät ne) muuttuivat ’kuluttajakansalaisiksi’ ja ovat muuttumassa kovaa vauhtia ’oman minän rakentajakansalaisiksi’. Tavaramarkkinoilla tavarat vertautuivat toisiinsa ja niille saatiin hinta. Aineettoman tuotannon markkinoilla toisiinsa vertautuvat mielikuvat, oivallukset, lupaukset, luottamus, henkiset voimavarat ilmapiirit jne. Miten näille saadaan hinta? Lähes kaikki muuttuu, myös johtaminen ja johtajuus. Johtaminen delegoituu itsenäistyville tiimeille tai verkostoille, mutta johtajuus jäänee vielä omaksi toiminnokseen. NLP Trainer, psykologi Veli-Matti Toivonen on mallittanut (=haastatellut/tutkinut) sellaisten ihmisten ajattelu- ja toimintastrategioita, jotka näyttäisivät pärjäävän aineettoman tuotannon logiikassa. Tilaisuudessa mietitään yhdessä sitä miten tulevaisuus on jo täällä. 

* ETLAn Missä arvo syntyy -raportissa todettiin, että Suomessa tehtävästä työstä 90% on palveluiden tuottamista, siis suurelta osin aineetonta. Etlan näkökulmasta palvelua/aineetonta on brändi, tutkimus ja kehitys, suunnittelu, design, myynti ja markkinointi, liikkeenjohto, rahoitus, logistiikka ja huolto. Tieto- ja viestintäklusterin palveluvienti on kaksinkertainen tavaravientiin nähden. Suomalaisen vaatetusyrityksen myynnistä 70% jää Suomeen, vaikka sillä ei olisi yhtään teollista työntekijää täällä. 

Koulutuksen järjestäjä

Keskuspuiston nuorkauppakamari

– Yhteyshenkilö Johanna Karatmaa (IND): johanna.karatmaa@gmail.com, puh. 041 501 4235  

Ilmoittautuminen www.keskuspuisto.org/ilmo

– Mukaan mahtuu 15 osallistujaa, joten varaathan paikkasi mahdollisimman pian!