Vuoden Nuori Johtaja –kilpailu käynnissä 31.10 saakka

Miksi?

Suomalaisista yrityksistä ja julkishallinnon organisaatioista eläköityy lähivuosina suuri määrä johtajia. Samalla johtaminen itsessään on murroksessa, sillä työntekijä- ja johtajapolven nuorentuessa johtajuuden edellytykset ja  haasteet muuttuvat. Julkisuudessa ovat kuitenkin eniten esillä väistyvien sukupolvien edustajat, mikä näkyi muun muassa Suomen Nuorkauppakamarit ry:n tekemässä johtajuustutkimuksessa – suomalaisten ihailemia johtajia ovat Kirsti Paakkanen, Jorma Ollila ja vänrikki Koskela. Suomessa on siis tilausta sekä nuorille johtajille että uudenlaisille johtamisen esikuville.

Vuonna 2007 ensi kertaa järjestetty vuoden nuori johtaja -kilpailu pyrkiikin kannustamaan nuoria johtotehtäviin identifioimalla ja nostamalla esiin uuden sukupolven huippujohtajia. Vuoden 2010 kilpailun painopiste on ”Kestävä johtajuuspolku”. Tällä tarkoitetaan johtamistapoja ja käytäntöjä, jotka kestävät aikaa ja myös johtajuutta, joka ei kuluta loppuun vaan kantaa työuralla pitkäjänteisesti eteenpäin.

Kuka?

Etsimme alle 40-vuotiasta, vastuullisissa johtotehtävissä työskentelevää henkilöä, jonka toiminta johtajana on esimerkillistä. Vuoden nuoren johtajan työpaikkana voi olla niin liikeyritys, julkishallinnon organisaatio kuin järjestökin – olennaista on, että hänellä on johtajan vastuu niin asioista kuin ihmisistäkin. Ennen kaikkea haemme henkilöä,joka esimiestaidoillaan on luonut työpaikalleen hyvän ja kannustavan ilmapiirin ja edustaa toiminnallaan hyvää henkilöstöjohtamista. Arvostamme myös verkostoitumistaitoja.
 
Vuoden 2009 nuoreksi johtajaksi valittiin Pihlajalinna Oy:n toimitusjohtaja Mikko Wiren, 39. Kilpailun tuomaristo kiinnitti huomiota Wirenin johtajataitoihin nuoressa terveydenhuollon yrityksessä. Wiren on ansioitunut johtaja sekä leadership- että management-taidoilla mitattuna. Hän on myös innovatiivinen johtaja, joka on pystynyt luomaan uusia toimintamalleja terveydenhuollon sektorille, on toiminnallaan pystynyt parantamaan palveluja organisaation sisäisille sekä ulkoisille siakkaille. Pihlajalinna on mukana useissa kehityshankkeissa joista merkittävin on Tekesin rahoittama ”VAT – vaikuttava alueellinen terveydenhuolto.” Wiren palkittiin saavutuksistaan myös kansainvälisessä Nuoret menestyjät -kilpailussa 2010.
 
Miten?

Vuoden nuori johtaja 2010 -kilpailuun osallistutaan täyttämällä kilpailulomake netissä osoitteessa www.jci.fi/projektimme, Vuoden Nuori Johtaja –kilpailu. Kuka tahansa voi ehdottaa mielestään sopivaa henkilöä. Huomioithan kuitenkin, että kilpailuun osallistumiseen tarvitaan ehdotettavan henkilön suostumus sekä 1–2 suosittelijan lausunnot. Olethan myös ennen hakemuksen laatimista yhteydessä kamarin comiin: com@keskuspuisto.org tai 045-6577893 päällekkäisten hakemusten välttämiseksi. Autan myös tarvittaessa hakemusten laatimisessa ja annan lisää tietoa asiasta.