Park Express tiedotuslehti ilmestynyt!

Tällä viikolla kokeillaan hieman toisenlaista tiedotusformaattia. Sähköpostiviesti on jaettu kolmeen eri osioon siten, että jokaisen osion sisältö on oman väliotsikkonsa alla. Toivottavasti tämä selkeyttää hieman tiedotusta. Kuulisinkin mielelläni, onko tämä mielestänne toimiva jaottelu.

Tapahtumat
•Yritysvierailu mainostoimisto Hasan & Partnersille maanantaina 24.5 klo 17:30
•Lähde mukaan järjestämään kamarin rapujuhlia!
•"KEPU GOES REGENSBURG" vierailu JCI Regensburgiin Saksaan 20.-23.5.2010
•9.-13.6.2010, Eurooppakokous, Århus, Tanska
•KePun yhteistyökamarilaiset Pietarista vierailulla Helsingissä 13.-15.6
•Laidunkauden avaiset Kallessa torstaina 17.6
•Leirien Leiri tulee taas kesällä 7.-11.7.2010
•Keskuspuisto goes to PoriJazz!
•Lähde mukaan aluen rapujuhliin kepupöydässä 20.08.2010!
•Lasten Festarit tulossa jälleen loppukesällä – merkitse kalenteriin 22.8.2010
•Maailmankokous Osakassa, Japanissa 1.-8.11.2010
Kannattaa myös säännollisesti käydä tutustumassa alueen tapahtumakalenteriin osoitteessa http://www.jci.fi/fi/alueet+ja+kamarit/alue+a/tapahtumakalenteri/.

Koulutukset
•20.6 JCI Presenter
•19.-20.6. Kepu-purjehduskoulutus – ilmoittautuminen 14.5. mennessä!
•Kepugolfia
•12.8. Kasva johtajaksi -koulutusilta
Muuta tiedotettavaa
•KePun ehdokas sai Vuoden Nuoret Menestyjät 2010 palkinnon http://www.keskuspuisto.org/sitenews/view/-/nid/249/ngid/1
•Rapujuhlatiimi etsii koejäseniä, lue tapahtumista lisää
•Vuosikertomus 2009 verkossa saatavilla
•Kansallinen vuosikokous 2012 designpääkaupunki Helsinkiin – projektipäällikkö haussa – hakudl. 15.5.2010
•Tule mukaan edistämään innovatiivista Suomea!
•Tunnetko nuoren maaseutuyrittäjän, joka ansaitsee tulla palkituksi?
Terveisin, Jussi, Lionne.

Tapahtumat

——————————————————————————–

Yritysvierailu mainostoimisto Hasan & Partnersille maanantaina 24.5 klo 17:30
Kepun toukokuun kuukausitapahtuma huippumielenkiintoinen yritysvierailu mainostoimisto Hasan & Partnersille maanantaina 24.5 klo 17:30 (Paikka: Pursimiehenkatu 29-31b). Isäntinä meille toimivat Hasan &Partnersin toimitusjohtaja Torsti Tenhunen ja luova johtaja Eka Ruola sekä Jan-Erik Nyrövaara Hasan Developmentin puolelta, joten tätä tilaisuutta ei kannata missata! Ilmoittaudu tapahtumaan 19.5 mennessä täällä: http://www.keskuspuisto.org/fi/ilmoittaudu+tapahtumaan/. Tervetuloa!

Lähde mukaan järjestämään kamarin rapujuhlia!
Rapujuhlaprojektitiimi kokoontuu to 20.5. klo 17.00 paikkana Bar & Lounge Nude
Rapujuhlat ovat kamarin projekti, jonka ovat perinteisesti järjestäneet koejäsenet ja kamarin uudet jäsenet. Mukaan voi tulla hyvin myös kamarin jäsenenä, joka ei vielä ole ollut mukana raputiimissä. Rapujuhlia vietetään syyskuun alussa nauttien ravuista ja snapseista asiaan kuuluvien laulujen kera.

Seuraava rapujuhlaprojektitiimin palaveri pidetään to 20.5. klo 17.00 paikkana Bar & Lounge Nude (Kaisaniemenkatu 2). Ilmoittaudu projektiin mukaan FEST Heidi Järviselle s-postitse fest@keskuspuisto.org.

"KEPU GOES REGENSBURG" vierailu JCI Regensburgiin Saksaan 20.-23.5.2010
Keskuspuiston nuorkauppakamarilaiset on kutsuttu vierailulle Saksaan, Regensburgiin. Vierailuamme koordinoivat JCI Regensburgissa Robert Viehauser (viehauser@alles-musik.de) sekä Christian. Ohjelmaan kuuluu Rebersburgin kaupunkikierros, Dult kansanjuhlaan osallistuminen perjantaina, saksalaiseen ruoka- ja juomakulttuuriin tutustumista (olut, bratwursti ym). Tarkempi ohjelma on liitteenä. Jokainen varaa lentomatkansa itse. Esimerkiksi Lufthansan suorat meno-paluulennot maksavat 189 euroa.

•meno 20.5. Helsinki 13:05 – Munchen 14:35
•paluu 23.5. Munchen 8:55 – Helsinki 12:20
Majoitus onnistuu JCI Regensburgilaisen luona (ymmärtääkseni). Lisätietoja ja ilmoittautumiset: int@keskuspuisto.org tai +358 50 5117469.

9.-13.6.2010, Eurooppakokous, Århus, Tanska
7.4.2010 jälkeen Eurooppakokouksen rekisteröitymismaksu on 449 €/hlö. Rekisteröitymismaksun voi maksaa luottokortilla (mm. VISA, Mastercrd). Lisätietoja ja rekisteröityminen allaolevasta nettiosoitteesta:http://www.ec2010.dk Lentoyhtiö Blue1 lentää Helsingistä Kööpenhaminan kautta Århusiin. Lentomatkoja Tanskaan voi varata www.ebookers.fi tai www.blue1.fi kautta. Lisätietoja matkajärjestelyistä kansaisvälisyysvastaavalta, INT Taru Päivike int@keskuspuisto.org tai 050-5117469.

KePun yhteistyökamarilaiset Pietarista vierailulla Helsingissä 13.-15.6
Pietarilaiset saapuvat sunnuntaina 13.6 ja jatkavat kotiin tiistaina 15.6. Tule mukaan hostaamaan naapurimaamme kamarilaisia. Olemme tavanneet heitä aikaisemminkin Pietarissa vuodenvaihteessa 2009/10 ja tapaamiset ovat olleet ikimuistoisia. Lisätietoa KePun kv-vastaava Taru Päivike puh. 050-511 7469.

Laidunkauden avaiset Kallessa torstaina 17.6
Merkitse jo perinteeksi muodostunut kesäkuun kuukausitapahtuma kalnteriisi. Tarkemmat tiedot tapahtumasta vahvistuvat pian.

Leirien Leiri tulossa kesällä Kepun järjestämänä
Tähtien Maa odottaa juuri sinua kesällä 2010!

Tämän vuoden A-alueen Leirien Leiri järjestetään 7.-11.7.2010 Helsingissä merellisissä maisemissa. Leirien Leiri on nkk:n jo perinteeksi muodostunut kesäleiri lapsille ja lapsenmielisille. Mukaan mahtuu koko perhe, kummilapset, sinkut, senaattorit ja kaikki JC-kaverit. Ohjelmassa luvassa mm. astronauttimaista kiitoa Tähtien joukossa, jalismatsi, olympialaiset, starakilpailu, uintia, saunomista ja iloista yhdessäoloa. Tähtien maassa teemme jokaisesta leiriläisestä staran! Varaa heti paikkasi heti huimalle tähdenlennolle: www.keskuspuisto.org/leirienleiri

Keskuspuisto goes to PoriJazz!
KePun heinäkuun kuukausitapahtuma on torstaina 22.7.2010 Porin Kirjuruinluodolla järjestettävä picnic. Pääesiintyjänä Toto (mukana myös Tomasz Stanko Quintet, Bobby Hutcherson & Cedar Walton Quartet ja Melody Gardot). Liput 63€/Lippupalvelu. Jokainen hankkii itse lippunsa ja picnic toteutetaan nyyttäriperiatteella, siten, että jokainen tuo omat eväänsä, joita saa mielellään jakaa muun seurueen kanssa. Myös avecit ja muiden kamarien edustajat ovat lämpimästi tervetulleita.

Mikäli tarvitset koulumajoitusta, ilmoita siitä LOM Sinille osoitteeseen lom@keskuspuisto.org. KePulaisille on varattu oma luokka Kallelan koulusta, Festarialueen läheisyydestä. Yhden yön majoituksen hinta on noin 20 euroa/hlö. Hinta vahvistuu myöhemmin keväällä. Majoituksessa pri
orisoidaan kepulaisia ja heidän avecejaan, mikäli lisämajoitusta ei ole saatavissa.

Lähde mukaan aluen rapujuhliin kepupöydässä 20.08.2010!
Kamarimme on varannut oman kymmenen hengen pöydän alueen rapujuhliin syksyllä. Jotta pääsit mukaan kepuseurueeseen, ilmoittaudu Sinille sähköpostilla osoitteeseen lom@keskuspuisto.org. Toimi pian, sillä paikat menevät nopeasti!

Lasten Festarit tulossa jälleen loppukesällä
Lasten Festarit ovat jälleen tulossa, tällä kertaa jo elokuun puolella paremman sään toivossa. Tapahtuman tarkka päivämäärä on sunnuntai 22.8.2010 (klo 10-15). Laitathan päivämäärän jo kalenteriin ylös. Tarvitsemme paikalle kamarilaisia auttamaan käytännön järjestelyissä, ja tietysti toivomme kaikkien tuovan mukanaan omat ja/tai toisten lapset nauttimaan päivästä! Tapahtuman nettisivut löytyvät osoitteesta www.lastenfestarit.fi. Sivuille päivitetään lisätietoja ohjelmasta sitä mukaa kun aikataulut ja esiintyjät vahvistuvat.

Onko tiedossasi yrityksiä tai yhteisöjä, jotka voisivat olla kiinnostuneita markkinoimaan tuotteitaan tai palveluitaan tuhansien ihmisten yleisötapahtumassa? Haluaisitko itse olla suunnittelemassa ja rakentamassa kyseistä tapahtumaa? Ota yhteyttä projektipäällikkö Maria Illukkaan, puh. 0400 480028, maria_illukka@hotmail.com.

Maailmankokous Osakassa, Japanissa 1.-8.11.2010
Osakan maailmankokous lähestyy! Lähde sinäkin mukaan! Kepulaiset ovat jo ehtineet varauksia ainkin seuraavaan hotelliin: New Otani Osaka.

Koulutukset

——————————————————————————–

20.6 JCI Presenter
Järjestäjänä Lohjan Nkk klo 10-18, Kisakallion uo, ilmoittautumiset toistaiseksi suoraan Evalle eva.packalen@dnainternet.net

19.-20.6. Kepu-purjehduskoulutus – ilmoittautuminen 14.5. mennessä!
Kesäkuussa on tarjolla mahtava mahdollisuus oppia purjehtimaan kamarin virallisen purjehduskouluttajan johdolla: Koulutukseen kuuluu muutama arki-illan tapaaminen perusteiden merkeissä ja viikonlopun mittainen purjehdus 19.-20.6. Ilmoita alustavasta kiinnostuksesta 14.5 menessä osoitteeseen ind@keskuspuisto.org.

Kepugolfia
Etkö vielä usko, että liikkumattomaan palloon voi olla vaikea osua? Golfista kiinnostuneille on tulossa tutustumis- ja kokeiluilta touko-kesäkuussa. Tarkka päivämäärä seuraavassa Central Part Expressissä.

12.8. Kasva johtajaksi -koulutusilta
Vihdin nkk järjestää Kasva johtajaksi -koulutusillan Kuoppanummen koulutuskeskuksessa, Nummelassa.

Muuta tiedotettavaa

——————————————————————————–

KePun ehdokas sai Vuoden Nuoret Menestyjät 2010 palkinnon
Antti Pentikäinen, Turku, Teologian maisteri
Kategoria: Maailmanrauhan edistäminen
Ehdottaja: Taina Baxter, Keskuspuiston Nuorkauppakamari ry

Antti Pentikäinen, Espoo, Teologian maisteri, kirkon ulkomaanavun toiminnanjohtaja
Kilpailukategoria: Maailmanrauhan edistäminen

Antti Pentikäisellä on poikkeuksellisen monipuolinen ja kattava kokemus kansainvälisistä rauhanedistämistehtävistä. Yhteistyö presidentti Ahtisaaren kanssa sekä projektityöt YK:lle ja ulkoministeriölle ovat mahdollistaneet osallistumisen moniin kansallisiin ja kansainvälisiin asiantuntijatehtäviin.
Antti Pentikäinen on yksi Crisis Management Initiative ry:n perustajajäsenistä, joka toimii presidentti Ahtisaaren johdolla kestävän turvallisuuden edistämiseksi. Pentikäinen on toiminut järjestön talous- ja hallintopäällikkönä sekä presidentti Ahtisaaren neuvonantajana.

Antti Pentikäisestä tuli Kirkon Ulkomaanavun toiminnanjohtaja vuonna 2004 vain 32-vuotiaana. Kirkon Ulkomaanapu on Suomen suurimpia kehitystyön ja katastrofiavun järjestöjä. Työssään Pentikäinen johtaa toimintaa, jolla edistetään rauhan ja oikeudenmukaisuuden toteutumista ihmisoikeus- ja rauhantyöllä. Toiminta-alueet ovat usein erittäin haastavia esimerkiksi poliittisien ja uskonnollisten ristiriitojen vuoksi.

Pentikäinen on onnistunut luotsaamaan Kirkon Ulkomaanavun toimintaa uudelle aikakaudelle: hänen aikanaan järjestön toiminta on kasvanut merkittävästi ja tehtäväkenttä laajentunut perinteisestä kehitysyhteistyöstä kohti rauhanvälitys- ja ihmisoikeustyötä. Kirkon Ulkomaanavusta on tullut aktiivinen ja ennakkoluuloton toimija rauhaa vaativissa hankkeissa.

Pentikäisen meriitit tunnustetaan kansainvälisesti. Keväällä 2009 hän sai kutsun Barack Obaman Yhdysvaltain epäviralliseen sparrausryhmään, johon valittiin Yhdysvaltain ulkopuolelta seitsemän henkilöä. Hän on myös Euroopan kirkollisten avustustyöjärjestöjen yhteistyöjärjestön Aprodevin puheenjohtaja.

Toimintakertomus
Vuoden 2009 toimintakertomus on nyt kaikkien luettavissa osoitteessa: http://www.keskuspuisto.org/fi/toiminta/toimintakertomus+2009/

Toimintakertomukseen ei pääse lukemaan muuten kuin oheisella suoralla linkillä, eikä se löydy esimerkiksi sivujen navigaatiosta.

Kansallinen vuosikokous 2012 designpääkaupunki Helsinkiin – projektipäällikkö haussa – hakudl. 15.5.2010
Kamarissa on virinnyt kasvavaa innostusta kansallisen vuosikokouksen järjestämiseksi vuonna 2012. Niinpä hallitus päätti julistaa haettavaksi Kansallisen Vuosikokouksen 2012 hakuprojektin projektipäällikön paikan. Tässä vaiheessa projektipäällikön tehtävänä on valmistella hakuprosessi ja -kampanja, joka huipentuu ensi keväänä Seinäjoella pidettävässä vuosikokouksessa, missä järjestämisoikeudet saava kamari valitaan. Ilmaise kiinnostuksesi lähettämällä projektipäällikköhakemuksesi PRES Jaakolle osoitteeseen: pres@keskuspuisto.org. Hakuaika on 15.5.2010 saakka.

Tule mukaan edistämään innovatiivista Suomea!
Tuottava Idea -kilpailu on valtakunnallinen Suomen Nuorkauppakamarit ry:n ideakilpailu, jonka tavoitteena on tunnistaa ja palkita jo tuottavassa toiminnassa olevia, enintään kolme vuotta vanhoja ideoita. Kilpailulla halutaan lisätä yrittämisen yleistä arvostusta korostamalla omiin ideoihin perustuvien ja riskejä ottavien päätöksentekijöiden merkitystä kansantaloudelle sekä hyvinvoinnin lisäämiselle. Idea voi olla uusi liike-idea, uusi tuote, palvelu, toimintamenetelmä, toimintamalli tai konsepti. Kilpailuaika on 24.4. -31.5.2010. Kilpailussa palkitaan voittajat yrityssarjasta ja yhteiskuntasarjasta. Lisäksi palkitaan alueelliset voittajat. Hakulomake ja lisää infoa löytyy osoitteesta www.tuottavaidea.fi jos sinulla on mielessäsi hyvä idea, joka ansaitsee palkinnon, niin olethan yhteydessä kamarimme comiin: com@keskuspuisto.org päällekkäisten hakemusten välttämiseksi. Autan myös tarvittaessa hakemusten laatimisessa ja annan lisää tietoa asiasta.

Tuottava Idea -kilpailu järjestetään valtakunnallisena kilpailuna jo 33. kerran. Vuonna 2010 kilpailun mahdollistajina ja yhteistyökumppaneina ovat Kauppalehti, Nordea Oyj, If, Suomen Teollisuussijoitus Oy, Suomalaisen Työn Liitto, Tamro Oyj, Keskuskauppakamari, Työ- ja elinkeinoministeriö, Sitefactory Oy sekä Suomen Yrittäjät.  Kilpailuaika on 24.4. -31.5.2010. Kilpailussa palkitaan voittajat yrityssarjasta ja yhteiskuntasarjasta. Lisäksi palkitaan alueelliset voittajat. Hakulomake ja lisää infoa löytyy osoitteesta www.tuottavaidea.fi [www.tuottavaidea.fi]. Jos sinulla on mielessäsi hyvä idea, joka ansaitsee palkinnon, niin olethan yhteydessä kamarimme comiin: com@keskuspuisto.org päällekkäisten hakemusten välttämiseksi. Autan myös tarvittaessa hakemusten laatimisessa ja annan lisää tietoa asiasta.

Tunnetko nuoren maaseutuyrittäjän, joka ansaitsee tulla palkituksi?
Kilpailun tavoitteena on tunnistaa ja palkita alle 40-vuotiaita menestyviä maaseutuyrittäjiä, jotka ovat omalla aktiivisella toiminnallaan luoneet uskoa maaseutuyrittäjyyden tulevaisuuteen. Projektin tavoitteena on myös rohkaista ja kannustaa nuoria maaseutuyrittäjiä sekä edistää maaseudun elinvoimaisuutta.

Kilpailuaika on 15.4.- 31.8.2010. Hakulomake ja lisää infoa löytyy osoitteesta http://www.nuorimaaseutuyrittaja.fi. Jos tunnet maaseutuyrittäjän, joka ansaitsee tulla palkituksi, niin olethan ensin yhteydessä comiin: com@keskuspuisto.org päällekkäisten hakemusten välttämiseksi. Autan myös tarvittaessa hakemusten laatimisessa ja annan lisää tietoa asiasta.

Vuoden Nuori Maaseutuyrittäjä (aikaisemmin TOYF, The Outstanding Young Farmer) -projektia on toteutettu Suomen Nuorkauppakamarit ry:ssä aktiivisesti vuodesta 1997 alkaen valtakunnallisena palkinto-ohjelmana. Vuoden 2010 kilpailun suojelija on Antti Herlin, (Kone Oyj).