KePun ehdokas Vuoden Nuoret Menestyjät 2010 palkinnon ehdokkaana

Antti Pentikäinen, Espoo, toiminnajohtaja
Kategoria: Maailmanrauhan edistäminen
Ehdottaja: Taina Baxter, Keskuspuiston Nuorkauppakamari ry

Antti Pentikäinen, Espoo, toiminnanjohtaja, Kirkon Ulkomaanapu
Kilpailukategoria: Maailmanrauhan edistäminen

Antti Pentikäisellä on poikkeuksellisen monipuolinen ja kattava kokemus kansainvälisistä rauhanedistämistehtävistä. Yhteistyö presidentti Ahtisaaren kanssa sekä projektityöt YK:lle  ja ulkoministeriölle ovat mahdollistaneet osallistumisen moniin kansallisiin ja kansainvälisiin asiantuntijatehtäviin.
Antti Pentikäinen on yksi Crisis Management Initiative  ry:n perustajajäsenistä, joka toimii presidentti Ahtisaaren johdolla kestävän turvallisuuden edistämiseksi. Pentikäinen on toiminut järjestön talous- ja hallintopäällikkönä sekä presidentti Ahtisaaren neuvonantajana.

Antti Pentikäisestä tuli Kirkon Ulkomaanavun  toiminnanjohtaja vuonna 2004 vain 32-vuotiaana. Kirkon Ulkomaanapu on Suomen suurimpia kehitystyön ja katastrofiavun järjestöjä. Työssään Pentikäinen johtaa toimintaa, jolla edistetään rauhan ja oikeudenmukaisuuden toteutumista ihmisoikeus- ja rauhantyöllä. Toiminta-alueet ovat usein erittäin haastavia esimerkiksi poliittisien ja uskonnollisten ristiriitojen vuoksi.

Pentikäinen on onnistunut luotsaamaan Kirkon Ulkomaanavun toimintaa uudelle aikakaudelle: hänen aikanaan järjestön toiminta on kasvanut merkittävästi ja tehtäväkenttä laajentunut perinteisestä kehitysyhteistyöstä kohti rauhanvälitys- ja ihmisoikeustyötä. Kirkon Ulkomaanavusta on tullut aktiivinen ja ennakkoluuloton toimija rauhaa vaativissa hankkeissa.

Pentikäisen meriitit tunnustetaan kansainvälisesti. Keväällä 2009 hän sai kutsun Barack Obaman Yhdysvaltain epäviralliseen sparrausryhmään, johon valittiin Yhdysvaltain ulkopuolelta seitsemän henkilöä. Hän on myös Euroopan kirkollisten avustustyöjärjestöjen yhteistyöjärjestön Aprodevin puheenjohtaja.