Ari Teppo on Vuoden Nuori Maaseutuyrittäjä

Kamarimme nimeämä ehdokas on jälleen voittanut kilpailussa. Taina Baxter ehdottama, nurmolainen maidontuottaja Ari Teppo valittiin vuoden 2010 nuoreksi maaseutuyrittäjäksi. Tilaa isännöivä Teppo vakuutti kilpailun tuomariston maatilan vahvalla liiketaloudellisella johtamisella. Tilalla on tehty kasvuun tähtääviä järkeviä ja täsmällisiä investointeja. Investointien perustana on ollut teknologian hyödyntäminen sekä eläinten hyvinvointi.
Ari Teppo on nykyaikainen yrittäjä, josta henkii täysi omistautuminen ja asiantuntijuus hänen omaa alaansa kohtaan. Yrittäjän osaamista ja tilaa kehitetään edelleen ja toiminnanmalleja haetaan aktiivisesti myös ulkomailta. Hän osoittaa esimerkillään että Suomessa voi kannattavasti harjoittaa maataloutta.

Aki Arjolan Eat&Joy, kaupunkilaisten ikkuna suoraan maaseudulle

Helsinkiläinen lähiruokatori Eat&Joyn yrittäjä Aki Arjola tekee pyyteetöntä työtä nostaessaan suomalaisen ruuan arvostusta. Hänen työnsä nostaa koko maaseudun imagoa ja antaa sille lisäarvoa. Lähiruokatori on suora reitti tilalta tuottajalle, ilman väliportaita. Arjola tekee työtä suomalaisen ruuan eteen myös Keski-Euroopan markinoilla. Vuoden Nuori Maaseutuyrittäjä -kilpailun tuomaristo palkitsi Aki Arjolan kunniamaininnalla.

Vuoden Nuori Maaseutuyrittäjä -kilpailu

Vuoden Nuori Maaseutuyrittäjä -kilpailu on Suomen Nuorkauppakamarit ry:n järjestämä kilpailuohjelma, joka toteutettiin nyt 13. kerran. Kilpailun voittajat palkittiin lauantaina 16.10. Maarianhaminassa. Voittaja sai palkinnoksi Lähivakuutuksen lahjoittaman 1500 ¬ matkalahjakortin. Kilpailun suojelijana toimi Antti Herlin (Kone Oy). Kilpailu nostaa esiin maaseudun menestyjiä. Tarkoitus on löytää kilpailun keinoin alle 40-vuotiaiden maaseutuyrittäjien 2010-luvun osaaminen ja tuoda maaseudun menestystarinat laajan yleisön tietoisuuteen.

Vuoden Nuori Maaseutuyrittäjä -kilpailun teemana oli tänä vuonna Kasvu ja Koulutus.
Kasvavan yrityksen vaikutus yhteiskuntaan on välitön. Yhä useampi maaseutuyrittäjä työllistää muita yrityksen ulkopuolisia tahoja, ja on lisäksi vahvasti verkostoitunut. Keskeisintä menestyneissä yrityksissä on yrittäjän keskittyminen ydinosaamiseensa.
 
Kilpailun tietotekniikkapalkinto sekä aluevoittajat julkistetaan 22.10. Koneagri-messuilla Jyväskylässä klo 10.30. Ansiokkaimmin tietotekniikkaa hyödyntänyt yrittäjä palkitaan 2000 euron arvoisella lahjakortilla www-palvelujen hankintaan.

Suomen Nuorkauppakamarit ry järjestää kilpailun yhdessä yhteistyökumppanien kanssa.
Kilpailun valtakunnallisia yhteistyökumppaneita vuonna 2010 ovat Lähivakuutus Oy, MTK r.y , Sitefactory, Yara Suomi Oy, Valtra Oy, sekä Valio Oy.

Lisätietoja kilpailusta http://www.nuorimaaseutuyrittaja.fi